Povučena tužba za seksualni napad protiv Boba Dilana 1Foto: EPA-EFE/ ABIR SULTAN

Žena koja je tužila američkog pevača Boba Dilana (Dylan) tvrdeći da ju je seksualno napao pre gotovo 60 godina, povukla je tužbu, izjavio je danas advokat čuvenog muzičara.

„Slučaj je okončan… Srećni smo što se podnosilac tužbe odrekao simulacije pravde“, izjavio je Dilanov advokat Orin Snajder (Snyder) ocenivši skandaloznim da je takav slučaj uopšte postojao.

Pre ovonedeljnog ročišta u njujorškom sudu, Dilanov advokat je naveo da postoje mejlovi koji pokazuju „nedoslednost“ tužbe i dodao da je žena uklonila dokaze koji bi je diskreditovali.

Žena čiji je identitet u javnosti predstavljen inicijalima J.C. podnela je tužbu u avgustu prošle godine, navodeći da ju je Dilan seksualno zlostavljao u periodu od šest nedelja izmedju aprila i maja 1965. godine. Ona je tada imala 12 godina.

Pevač je „zloupotrebio svoj status muzičara da bi J.C. obezbedio alkohol i drogu, i da bi je u više navrata seksualno napao“, navodi se u tužbi u kojoj je Dilan takodje optužen da je fizički pretio mladoj devojci.

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2016. godine za „stvaranje novih poetskih izraza u velikoj američkoj pesničkoj tradiciji“, Dilan (81) se smatra jednim od najvećih kantautora 20. veka.

Medju njegovim najpoznatijim pesmama su „Blowin’ In the Wind“, „The Times They are a-Changing“ i „Like a Rolling Stone“.

Mnoge Dilanove pesme obradio je veliki broj izvodjača. Često je kroz pesmu izražavao bunt protiv politike i društvenih dogmi svog vremena. Tako je poznata „Murder Most Foul“, pesma-poema od 17 minuta posvećena ubistvu američkog predsednika Džona Kenedija (John Kennedy).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari