Preminula Dizni zvezda i pevačica Koko Li 1Foto: Costfoto / ddp USA / Profimedia

Koko Li, hongkonška pevačka zvezda čija je pesma iz filma „Tigar i zmaj“ nominovana za Oskara, umrla je u 48. godini, saopštila je njena porodica.

Kako prenosi Jutarnji list, Li je umrla u sredu nakon pokušaja samoubistva u nedelju, rekle su njene sestre.

„Koko pati od depresije nekoliko godina, ali njeno stanje se drastično pogoršalo u poslednjih nekoliko meseci“, napisale su Kerol i Nensi Li na društvenim mrežama.

„Iako je Koko tražila stručnu pomoć i borila se sa depresijom najbolje što je mogla, demon u njoj je, nažalost, bio jači.

Li je provela deo detinjstva u San Francisku i pohađala Kalifornijski univerzitet u Irvajnu. Proslavila se 1990-ih i objavila pop albume na mandarinskom, engleskom i kantonskom. Poslednji od njenih 18 albuma objavljen je 2013.

Pesma „A Love Before Time“ nominovana je za Oskara za najbolju originalnu pesmu 2001. godine. Ta nominacija je bila jedna od deset koje je dobio film „Tigar i zmaj“ koji je osvojio četiri Oskara. Li je pozajmila glas i u mandarinskoj verziji Diznijevog animiranog filma „Mulan” i snimila glavnu pesmu tog filma „Reflection”.

Udala se za kanadskog biznismena Brusa Rokovica 2011. godine.

Tokom proteklih 29 godina, osvojila je brojna međunarodna priznanja za najprodavanije pesme i očarala publiku nastupima uživo, napisale su njene sestre u sredu. „Koko je takođe poznata po tome što neumorno radi na otvaranju novog sveta za kineske pevače na međunarodnoj muzičkoj sceni, i dala je sve da zablista za kineski narod. Ponosni smo na nju!“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari