Glen Frej, gitarista, pevač, kompozitor i jedan od osnivača grupe Eagles, preminuo je u ponedeljak u 67. godini života. Frej je umro u NJujorku od posledica reumatističkog artritisa, akutnog ulcerativnog kolitisa i zapaljenja pluća.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }Frej je sarađivao sa bubnjarem Donom Henlijem kako bi zajednički napisali brojne hitove grupe. Henli je najčešće bio vodeći vokal, dok je Frej bio ključni čovek za harmonije i uglavnom pevao prateće vokale. Inače, Frej i Henli su osnovali grupu Eagles 1971. godine u Los Anđelesu, nakon što su svirali kao pratnja rokerki Lindi Rondštad. Album grupe Eagles „Their Greatest Hits 1971-1975“ je drugi po prodaji svih vremena u SAD. Bend je bio čuven po mešavini roka i folk zvuka, a u Rokenrol hol slavnih ušli su 1998. godine.

Nakon raspada grupe Eagles 1980. godine, Frej je imao uspešnu solo karijeru sa pesmama „The One You Love“ i „The Heat Is On“. Nekolicina njegovih pesama je iskorišćena za filmove i TV serije, a on je i sam imao manju ulogu u filmu „DŽeri Megvajer“ iz 1996. godine. Eagles su, kao i mnogi drugi bendovi, ponovo oformljeni i prošlog jula su okončali svoju dvogodišnju turneju. Trebalo je da budu u Vašingtonu prošlog meseca na dodeli nagrada Kenedi centra, ali zbog Frejovog problema sa zdravljem bilo je najavljeno da će im nagrada biti uručena tokom ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari