Šeldon RejnoldsFoto: Tommaso Boddi / Getty images / Profimedia

 

Šeldon Rejnolds, gitarista i pevač koji je bio deo poznatih fank i soul grupa The Commodores i Earth, Wind & Fire, preminuo je u 64. godini života.

Vest o njegovoj smrti objavio je Rejnoldsov bivši kolega iz grupe Earth, Wind & Fire, Filip Bejli, u sredu (24. maja) na svom Fejsbuk profilu.

„Ova vest je veoma tužna za sve nas koji smo ga poznavali i radili sa njim“, napisao je Bejli u objavi na Fejsbuku i dodao: „Šeldon je bio pravi čovek za naš bend, sjajan autor muzike i producent, i osoba puna ljubavi, koja je sa svima bila dobra. Nedostajaće nam.“

Smatran vunderkindom sa 12 godina, Rejnolds je započeo svoju muzičku karijeru odmah nakon što je diplomirao na Univerzitetu u Sinsinatiju.

Na svoju prvu turneju je krenuo sa pevačicom Mili Džekson, a kasnije se pridružio R&B bendu Sun, sa kojim je snimio tri albuma.

Godine 1983. Rejnoldsova karijera dostigla je novi vrhunas nakon što se pridružio fank i soul bendu The Commodores.

On je svirao na njihovom albumu „Nightshift“ iz 1985. i njihovom albumu „United“ iz 1986. godine.

Posle četiri godine sa ovom grupom, Rejnolds se pridružio bendu Earth, Wind, & Fire, u kome je osim sviranja gitare, bio zadužen i za pevanje.

Rejnolds je nastupao na četiri albuma benda, uključujući „Touch The World“, „Heritage“, „Millennium“ i „In The Name of Love“.

Zaradio je nominaciju za Gremi sa grupom 1994. godine za pesmu „Sunday Morning“.

Nakon što je napustio Earth, Wind & Fire, Rejnolds je sarađivao sa Smokijem Robinsonom, Barbarom Veders, Džoijem Lorensom i mnogim drugim muzičkim izvođačima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari