Ričard Gir o gladovanju na početku karijere 1Foto:: M10s / Zuma Press / Profimedia

Iako se proslavio još početkom 80-ih zahvaljujući filmu „Američki žigolo“, rani glumački dani Ričarda Gira u Njujorku bili su veoma teški, piše Jutarnji list.

 

„Moj glavni obrok bila su jaja“, prisetio se Gir za Page Six svojih početaka kada se borio da postane ime u glumačkom svetu.

Otići u restoran, bilo je za njega posve nestvarno, i ta vremena bila su za njega kako priznaje, vrlo teška.

„Tokom 70-ih kao glumac na samom početku svoje karijere koji pokušava uspeti, gladovao sam. Imao sam sreću da radim, ali tada nije bilo puno glumaca koji su zarađivali. Prvi put sam nastupao na Brodveju. Zapravo sam radio izvan Brodveja a zatim izvan, izvan Broadveja“, kazao je 73-godišnji Gir. Page Six s danas glumcem koji pripada elitnoj A-listi umetnika razgovarao je na gala svečanosti povodom 40. godišnjice City Harvesta, čiji je Gir bio kopredsedavajući.

„U Njujorku niko nije zarađivao. Nažalost, glad je bila nešto posve uobičajeno. Biti gladan bila je norma za mnoge ljude, a posebno za glumce koji su svoje putovanje započeli u Njujorku. Zato mi je ova organizacija tako važna“, rekao je o dobrotvornoj organizaciji za hranu City Harvest.

„Hrana je životna potreba i mnogi nemaju zadovoljenu tu potrebu u Americi. Sada je sve tako prokleto skupo. Stoga sam sretan što mogu pomoći kad je reč o tome da ljudi dobiju nutritivni obrok. To je osnovno ljudsko pravo“, dodao je Gir.

Na gala večeri prikupljeno je pet miliona dolara za Njujorčane kojima je potrebna pomoć u hrani, navodi Jutarnji list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari