rod stjuartFoto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Ser Rod Stjuart izjavio je da ne zna nijednu pesmu Eda Širana u jednom intervjuu, u kome se nije libio psovanja.

Iako je Ed Širan autor mnogih skorašnjih hitova, Rod Stjuart tvrdi da ne zna ni Perfect, ni Thinking Out Loud, ni Bad Habits.

To nije nemoguće, ali ako se uzme u obzir da se Shape of You vrtelo u svakom kafiću, restoranu ili klubu u jednom trenutku, teško da mu je promaklo.

Ipak, u novom intervju, 79-godišnji pevač pričao je o trenutnom stanju u muzičkoj industriji i nagovestio da nove pesme njegovih kolega ne bi izdržale test vremena.

Pričajući o svojim omiljenim pesmama i o tome da li će se današnje pesme puštati za 50 godina, čuveni muzičar nije se uopšte suzdržavao.

„Sigurno da hoće. Volim onog, kako se zove… O, j*beno sjajno, Rode, Bravo. Britanac je, vrlo talentovan i njegove pesme će opstati. Hm…“, rekao je Rod Stjuart.

Kada su ga upitali da li je mislio na Eda Širana, rekao je: „Ne Ed, ne znam nijednu njegovu pesmu“ i dodao sočne psovke.

Posle nekog vremena, Rod Stjuart setio se da je mislio na pevača Džordža Ezru, za koga je rekao: „Mislim da piše zaista sjajne pesme. Dugo će biti tu“.

Rod Stjuart kaže da se nekad ulazilo u muziku iz drugačijih razloga

Potom se nadovezao na početak svoje karijere i kakva je bila situacija kada su u muziku ulazili on i još neki danas legendarni muzičari.

„Mi smo tada bili hrabri da uđemo u muziku. Nismo znali kuda će nas to odvesti, ali izdavači su bili drugačiji, dali bi vam priliku. Ljudi sa kojima sam ja došao, Stonsi, Elton, mi smo svi ušli u muziku iz ljubavi. Novac i slava nisu uticali na to, više je u pitanju bila ambicija.“

A onda je rekao kakva je situacija danas sa ljudima koji se bave muzikom.

„To se možda promenilo. Sada je više ‘Hajde da probamo da se bavimo muzikom. Ne moram ni da sviram dobro. Možda ću se obogatiti’. Slava dolazi pre svega. Klinci žele samo slavu.“

Ovi komentari došli su nakon što je otkriveno da će Ed Širan ići u malo drugačijem smeru, jer će gostovati na novom albumu benda Cradle of Filth.

Da podsetimo, i jedan i drugi pevač gostuju u Beogradu ove godine, Rod Stjuart 17. maja, a Ed Širan 17. avgusta.

Izvor: Metro

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari