Šakiru čeka još jedno suđenje u Španiji: Tužili je za utaju poreza 1Foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Pop pevačicu Šakiri čeka još jedno suđenje, ovoga puta zbog optužbi da španskim poreskim organima duguje skoro 6,7 miliona evra.

Kako prenosi Index.ht, državno tužilaštvo podnelo je krivičnu prijavu protiv Kolumbijke sudu u blizini Barselone, rekao je u utorak portparol. Sud će sada odlučiti da li će suditi pevačici.

Preliminarna istraga počela je u julu nakon što je poreska uprava prijavila dva moguća prekršaja u vezi sa porezom na dohodak i imovinu u 2018. godini.

Šakiru čeka još jedno suđenje u Španiji: Tužili je za utaju poreza 2
Foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Šakiri bi ove godine trebalo da se sudi u Barseloni po odvojenim optužbama za utaju poreza u ukupnom iznosu od oko 14,5 miliona evra između 2012. i 2014. godine. Državni tužilac traži kaznu zatvora od osam godina i dva meseca i novčanu kaznu u iznosu od 23,8 miliona evra.

Šakira je više puta rekla da je nevina u prvom slučaju i tvrdi da je morala da plati porez na Bahamima 2012, 2013. i 2014. godine, a ne u Španiji. Ali kaže da je u međuvremenu platila sve poreze plus zatezne kamate.

U julu prošle godine, Šakira je odbila vansudsku nagodbu u Španiji, gde je povremeno živela sa bivšim španskim fudbalerom i bivšim suprugom Žerarom Pikeom. Nakon razdvajanja, Shakira se preselila u Majami sa svojim sinovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari