Slobodan Trkulja nastupao u kineskoj emisiji koja je viđena rekordnih 11 milijardi puta (VIDEO) 1Slobodan Trkulja, foto: Antonio Ahel/ATAImages

Slobodan Trkulja sa svojom kombinacijom etno muzike iz naših krajeva i modernog zvuka stekao je veliki broj poklonika u zemlji, ali i svetu. On je naročito popularan u Kini gde je nedavno imao nastup u najgledanijoj emisiji na planeti, na gali Prolećnog Festivala kineske televizije CCTV.

U emisiji koja je uživo, ali i putem interneta pogledana preko 11 milijardi puta, Trkulja je predstavio Srbiju pesmom „Tamo Daleko“, a klavirsku podršku mu je dao Lang Lang, jedan od najpoznatijih pijanista na svetu.

Naš muzičar je imao čast na nastupa 21. januara neposredno pre ponoći, pred početak kineske nove godine po tradicionalnom kalendaru ove zemlje.

– Neizmerno sam zahvalan na direktnom pozivu CCTV-a, najveće TV stanice na svetu, da učestvujem u njihovom novogodišnjem programu! Njihov poziv je dokaz velike ljubavi i poštovanja prema mom radu i prema našoj kulturi i tradiciji. Od prvog koncerta koji smo imali u Kini sa Balkanopolisom, sanjao sam da jednog dana na najgledanijem programu u Kini predstavim Srbiju. San mi se ostvario i to u noći kada je najgledanija tv emisija na svetu oborila svoj Ginisov rekord. Zahvalan sam Bogu što sam dobio priliku da budem deo ovog spektakla. Ovo je istorijski uspeh i za mene kao umetnika i za našu Srbiju. Šaljem veliku zahvalnost ekipi televizije CCTV jer godinama izveštava i prati moju karijeru, od prvog koncerta sa Balkanopolisom u Kini do Kineskog festivala svetla, zvanične proslave kineske Nove godine u Srbiji, koji na moju inicijativu već petu godinu zaredom organizujem uz „Balkanopolis centar za modernu tradiciju“– rekao je Trkulja, a preneo Moj Novi Sad.

Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade za kreativne industrije i turizam koja predvodi tim nacionalne platforme Srbija stvara rekla je ovim povodom: „Izuzetno smo ponosni na ovaj ogroman uspeh našeg poznatog umetnika i kreativnog ambasadora koji već godinama uspešno i temeljno gradi svoju karijeru kako u zemlji tako i širom sveta. Nakon veoma zapaženog nastupa na festivalu u Dubaiju u okviru svetske izložbe i velike turneje u Holandiji, nastup na najgledanijem šou programu na svetu je neverovatan uspeh i sjajan početak još jedne kreativne godine kako za Slobodana i Balkanopolis, tako i za našu muzičku inidstriju i njenu promociju u svetu na kojoj u okviru platforme Srbija stvara puno radimo.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari