Iako se još uvek nije oporavila od operacije, Jadranka Stojaković, poznata kantautorka, održala je koncert 1. maja. Ona je na scenu, propraćena velikim aplauzom publike, izašla u invalidskim kolicima, obuvena u patike. Odmah na početku, našalila se na svoj račun obećavši da će ponovo održati koncert u Beogradu ali sa pravim cipelama. Repertoar koncerta bio je spoj starog i novog. Jadranka je koncert otvorila nezvaničnom himnom Sarajeva „Kad je pođem na Bembašu“. Zatim su se nizali stari hitovi poput: „Sve smo mogli mi“, „Što te nema“, „Ima neka tajna veza“, „Čarobnjaci“ i drugi.

Uz kombinaciju usne harmonike i gitare otpevala je haiku pesmu na japanskom. Otpevala je i neke nove pesme poput: „Daleko plove brodovi“. Za kraj koncerta Jadranka je „uspavala“ publiku italijanskom uspavankom. Sve vreme tokom koncerta, ova poznata bosanskohercegovačka pevačica, komunicirala je sa publikom. Ona je ispričala da je nakon Olimpijskih igara u Sarajevu, na poziv Japanaca, otišla da živi u Tokio. Tamo je više od 20 godina snimala albume i pevala po celoj zemlji. Japanci su najviše voleli da slušaju obrade starih pesama sa ovih prostora. Jadranka se nedavno vratila u BiH, kako bi se izlečila nakon povrede koju je zadobila na jednom koncertu, kada se saplela o kabl i pala. Prema njenim rečima u pripremi je album sa novim pesmama.

Moja generacija je podbacila

Koncert Jadranke Stojaković je održan u okviru manifestacije „Dani Sarajeva“, koja se održava kao znak sećanja na početak četvorogodišnje opsade Sarajeva. Manifestaciju organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava i Agencija za evropske integracije. Jadranka Stojaković je uoči koncerta izjavila da je je dobro da mladi grade zajedničku budućnost koja se zasniva na kulturi jer na mladima svet ostaje. „Moja generacija je podbacila i napravila kiks jer nije bila spremna da spreči mnoge ružne stvari koje su se dogodile“ izjavila je ova kantautorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari