Šta kažu kladionice: Da li će Lorin biti prva žena koja je uspela dva puta da pobedi na Evroviziji? 1Foto: BBCONEHD / Planet / Profimedia

Na evrovizijskim kladionicama trenutan razvoj situacije zvuči neverovatno.

Naime, najviše ljudi se kladi na zemlju koja još uvek nije izabrala predstavnika na velikom takmičenju i koja će pobednika nacionalnog nadmetanja odabrati tek početkom marta. Švedska je na vrhu kladionica s gotovo dvostruko većom šansom od Ukrajinaca, a procentualno podrška pokazuje brojku 27.

Kladioničari tek pretpostavljaju da će na švedskom nacionalnom takmičenju pobediti Lorin s numerom Tattoo i da će potom trijumfovati i na Evroviziji. U nacionalnim kladionicama šanse su joj gotovo 60%.

Podsećanja radi, Lorin već pobedila na Evroviziji 2012. godine, a njena pesma Euphoria je na vrhu najomiljenijih pesama sa ovog takmičenja ikada.

Jedan učesnik je već pobedio dva puta

Lorin će, ako pobedi na Evroviziji, postati prva žena koja je uspela da dva puta bude prva na tom takmičenju. To je pošlo za rukom Ircu Džoniju Loganu, koji je dva puta pobedio na Evroviziji još osamdesetih godina prošlog veka.

1980. godine Logan je pobedio na Evroviziji s pesmom What’s Another Year, a sedam godina kasnije njegov hit Hold Me Now pobedio je na takmičenju u Briselu.

Logan je pružio doprinos i u trećoj pobedi Irske na evrovizijskoj sceni, kada je 1992. godine napisao pobedničku pesmu Why Me, koju je otpevala Linda Martin. Logan je, dakle, najuspešniji muzičar u istoriji ovog takmičenja.

Izvor: index.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari