Stanković: Hodam po oštrici između andergraunda i estrade 1foto Angelina Kačunković

– Deset i više godina ja idem po toj oštrici između andergraunda i estrade, pokušavam da ostanem bezbedan u toj sferi. Ono što nas je spojilo jeste kvalitet, jer Ivana kida kako peva, a ja nisam loš producent (smeh) – kazao je Milan Stanković, poznatiji kao SevdahBABY povodom saradnje sa pevačicom Ivanom Vladović, gostujući u emisiji Balkanrock session.

Njihov nastup, kao i novu sezonu online koncerata možete gledati na Youtube kanalu magazina Balkanrock.

U emisiji Balkanrock Stanković je pojasnio da sevdah ne mora izričito da znači „tešku emociju“, već da termin može da nosi i neku slatku setu.

– Da budem štreber, pročitao sam definicuju, i „sevdah“ pre svega znači jako osećanje. Uglavnom su kod svih ljudi tužna osećanjćanja najjača, pa to doživljavaju tako, ali to može da bude i neka nostalgija, neko osećanje koje nije negativno i ne mora da bude tuga – pojašnjava Stanković, a za reč „bejbi“, u šali ističe da je to bila prva internacionalna, engleska, reč koja mu je pala na pamet, jer je u tom momentu, kada je smišljao naziv imao 24 godine.

Autori emisije podsetili su da ovaj muzički producent, naširoko poznat kao SevdahBABY, najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture i da je aktivan i kao DJ.

„Njegovi DJ setovi su prepuni elektronike, ali ta raznovrsnost stilova uvek je u svojoj dubokoj osnovi podržana pokretljivim funky ritmovima i snažnim sint linijama. Iako pravi sjajnu klupsku muziku, za pravi utisak o njegovom stvaranju ipak treba čuti kako to sve zvuči sa bendom“, istakli su autori emisije.

Oni su podsetili i to da je serijal online koncerata Balkanrock Sessions startovao sredinom prošle godine koncertom velikog crossover sastava Eyesburn. Posle toga su nastupili i Moussaka, Obojeni Program, Bolesna Štenad, Ida Prester, Funk Shui, Igralom i Naked, dok u novoj sezoni do sada smo mogli da slušamo bendove Keni nije mrtav, Bullet for a Badman i Bas i Stega.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari