Posle više od četiri meseca duge istrage policija je konačno obelodanila okolnosti pod kojima je preminuo bubnjar velškog benda Stereofoniks Stjuart Kejbl. Uzrok smrti je sekret u ustima zbog kojeg se bubnjar ugušio posle tri dana teškog pijančenja.

Kejbl je opijanje započeo u petak 4. juna u jednom klubu gde je bio s bivšom suprugom Nikol i sinom, nakon čega je sledeće večeri u BBC-vom studiju u Kardifu pio dok je vodio sopstvenu radio emisiju, te se potom nastavio opijati u lokalnom pabu „Welsh Harp“. Kasnije se vratio kući i zajedno s prijateljem Sajmonom Kolijerom nastavio je da pije praktično sve do nedelje ujutro (6. jun). Potom je spavao do popodnevnih časova, a odmah po buđenju popodne se ponovo sastao sa Kolijerom u pabu i nastavio da pije. U pabu je oko 23 sata zamolio svoju devojku Rejčel Džons da mu napravi „kinesku šniclu“ pre nego što se vrati kući, gde se ponovo sastao sa Kolijerom i zajedno sa njim popio celu flašu votke.

Policijski inspektor navodi u izveštaju kako je Kejbl pred spavanje u sebe uneo još i pola flaše „Džek Denijelsa“, te da je preminuo 7. juna ujutro oko 5.30, a da je leš pronašla Rejčel Džons, koja mu je opravdano nanela telesne povrede pokušavajući da ga probudi. Stjuart Kejbl je u trenutku smrti imao 40 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari