Suženi snovi - Repetitor u CZ-u: Film i tribina o rokenrolu i značaju resocijalizacije za život osuđenika 1FOTO: Stanislav Milojković

Priča o koncertu rok sastava Repetitor na šetalištu najvećeg zatvora na Balkanu – Okružnog zatvora u Beogradu poznatog kao CZ, u leto 2017. pretočena je u dokumentarni film „Suženi snovi – Repetitor u CZ-u“ koji će biti prikazan u četvrtak, 9. februara u 20 sati, u Kulturnom centru Grad.

U najavi je istaknuto da će na tribini, nakon projekcije, o temama filma, susretu članova benda i osuđenika, sinergiji koju je ovaj događaj proizveo, rokenrolu i značaju resocijalizacije za život osuđenika govoriti rediteljka Lea Vahrušev, kamerman Milorad Milanković i članovi benda Repetitor. Razgovor će moderirati Milena Šmigić, filmska producentkinja.

Rediteljka filma Lea Vahrušev rođena je 1984. godine u Sarajevu. Završila je osnovne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i master studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu – smer Filmska i TV produkcija. Sa Seadom Šabotićem je korežirala nagrađivani dugometražni dokumentarni film „Blizanci satkani od sna“, a režirala je i nekoliko kratkih igranih i dokumentarnih filmova.

Režiju i montažu, uz Leu potpisuje i Igor Čoko rođen je 1975. godine u Kninu. Po zanimanju je diplomirani antorpolog. Bavi se dokumentarnom i uličnom fotografijom. Do sad je objavio knjige fotografija među kojima su i „Karaburma, moj geto“, „Subverzivna estetika ulice“, „Iza rešetaka – Život osuđenika u Okružnom zatvoru u Beogradu“, „Život u limbu- knjiga ožiljaka“. Izlagao je radove u zemlji i inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari