Test pokazao da pevač italijanske grupe nije bio drogiran na takmičenju za Pesmu Evrovizije 1Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Pevač italijanske grupe „Moneskin“ (Maneskin), čija numera je pobedila na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije nije se drogirao, saopštio je danas organizator takmičenja navodeći da je uradjeni test na narkotike bio negativan.

„Nije bilo nikakvog konzumiranja droge… i smatramo da je to pitanje sada zatvoreno“, navela je Evropska radiodifuzna unija (EBU) u saopštenju.

Članovi italijanske glem-rok grupe „Moneskin“ vratili su se juče u domovinu, uz spekulacije da je pevač benda Damjano David uzimao kokain tokom nastupa na finalu Evrovizije u Roterdamu.

Pošto se pojavila tvrdnja da je David uzeo kokain na takmičenju u subotu u Holandiji, on je obećao da će se podvrći testu.

Glasine su se proširile po društvenim mrežama kada je David viđen nagnut nad stolom tokom TV-prenosa.

Kada je na konferenciji za novinare po okončanju finala upitan da li je šmrkao kokain, David je rekao da ne uzima droge i da je bio u neobičnom položaju jer je drugi član benda razbio čašu kod njegovih nogu.

Evrovizija je potvrdila da je razbijena čaša nađena ispod tog stola.

Pobeda grupe „Moneskin“ u subotu treća je za Italiju na Evroviziji i prva od 1990. godine, kada je prvo mesto u Zagrebu zauzeo pevač Toto Kutunjo.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.