The xx predstavljaju prvi video sa novog albuma 1Foto: Alasdair McLellan

Bend “The xx” objavio je video za pesmu “On Hold”, prvi singl sa najnovijeg, trećeg albuma “I See You”. Video je sniman u Marfi, Teksas, gde je bend pisao i snimio ceo album a režirao ga je cenjeni filmski reditelj i fotograf Alasdair McLellan.

O saradnji na spotu The xx su izjavili: “Danas ćemo podeliti sa vama naš nov video za “On Hold”! Video je režirao brilijantni Alasdair McLellan, čijem stvaralaštvu se divimo….Snimljen je u Marfi, Teksas, veoma posebnom mestu za nas, gde smo pisali i snimali naš nov album. Prema ljudima iz Amerike gajimo dosta ljubavi i poštovanja jer smo u njoj održali na stotine nastupa proteklih godina. Nadamo se da ovaj video reflektuje toplinu i dobrodošlicu koju smo primali.”

Najnoviji album “I See You” biće objavljen 13. januara. Njihova prethodna dva albuma “xx” i “Coexist” prodati su u preko 3 miliona primeraka.

“I See You” predstavlja novu eru i u pogledu zvuka i u načinu nastajanja za londonski trio koji čine Romy Madley Croft, Oliver Sim i Jamie Smith. Dok su prethodna dva albuma snimana u izolaciji u Londonu, „I See You“ je nastajao između marta 2014. i avgusta 2016. u Americi, Reykjaviku, Los Anđelesu i Londonu. Producirali su ga Jamie Smith i Rodaidh McDonald.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=blJKoXWlqJk]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari