Iako vremenski uslovi nisu bili baš najpovoljniji, u Vrnjačkoj Banji uspešno je održan drugi po redu Beer Fest. Kiša i niže temperature za ovo doba godine umanjile su konzumaciju piva, ali je zato muzički program bio na zavidnom nivou. Festival je otvorio Zvonko Bogdan, koji je oduševio publiku dobro poznatim pesmama. Poznato je da ovaj pevač ne daje izjave za medije, ali je specijalno za Danas ipak prekršio to pravilo:


– Sad je moderno da se izjave daju pa makar da se ništa i ne kaže. Meni je čast nastupiti u Vrnjačkoj Banji, nije mi prvi put, ali, svakako, ovo je jedna od najvećih manifestacija na kojoj sam nastupio. Sve vas od srca pozdravljam, da ste mi živi i zdravi – rekao je Zvonko Bogdan.

Iste večeri nastup je imala i grupa Negativ, koja je još jednom napomenula da je ovo poslednji nastup sa starim pesmama. Zapažen nastup prve večeri festivala imala je i grupa Atomsko sklonište. Oni su naglasili da je ovo njihov prvi nastup u Vrnjačkoj Banji, ali da se iskreno nadaju da nije i poslednji.

Drugi dan festivala bio je rezervisan za Van Gogh, Osvajače i trubače Dejana Petrovića. Međutim, u nameri da uživaju u pesmama Van Gogh i Osvajača istrajali su samo najvatreniji fanovi, jer je te večeri padala jaka kiša.

– Mokra sam do gole kože, ali je vredelo, jer odavno nisam bila na boljem nastupu od ovog večerašnjeg grupe Osvajači – kaže dvadesetogodišnja Milica. Treće, poslednje, večeri svirao je Garavi sokak, koji je nastup posvetio Novaku Đokoviću. Zatim je usledio nastup Kikija i Pilota, a na kraju večeri publika je uživala u više nego odličnom nastupu Dejana Cukića.

Organizatori, Turistička organizacija Vrnjačke Banje i Beogradska kulturna mreža, zadovoljni su kako su protekla tri festivalska dana:

– Beogradska kulturna mreža, kao producent Vrnjačka Banja Beer Festa zadovoljna je što je po drugi put za redom publika i van Beograda imala priliku da se dobro provede na Beer Festu, zahvaljujući pre svega odličnom muzičkom programu. Posetioci su tokom sve tri večeri uglas pevali sa izvođačima poput Negativa, Van Gogha, Kikija Lesendrića i Dejana Cukića. Posebno nas raduje što čak ni kiša koja je padala u subotu nije sprečila ljubitelje dobre muzike da dođu na festival i naprave odličnu atmosferu – kaže za Danas Neda Kurjački iz Beogradske kulturne mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari