Prodaja ulaznica za koncert grupe Metallica, koji će se održati na Ušću 8. maja, počeće sutra u 10 časova, po cenama od 3.300 dinara za parter, 4.400 dinara za fan pit i 5.500 dinara za sedenje na tribinama. Ulaznice mogu da se kupe na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim prodajna mesta, Gigstix, Ušće Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.eventim.rs, www.tickets.rs, www.gigstix.com.

Broj ulaznica, za koje organizatori Live Nation, Adria Entertainment i Arena Beograd, kažu da su najjeftinije u Evropi, biće ograničen na 25.000. Kao predgrupa na koncertu 8. maja nastupiće progresivni metal bend Gojira.

Gojira su nastali 1996. godine u gradu Bayonne u Francuskoj. Do 2001. godine bili su poznati pod nazivom Godzilla. Čine ga Joe Duplantier, pevač i ritam gitara, bubnjar Mario Duplantier, gitara Christian Andreu i basista Jean-Michel Labadie. Od svog prvog studijskog albuma nisu menjali sastav i do sada su objavili četiri studijska, jedan uživo album, jedan singl i jedan DVD.

Zvuk Gojire nije jednostavno klasifikovati jer sadrži nekoliko stilova. Oni su kombinacija „technical death“, „trash“ i „progressive“ metala. Na njih su uticali metal bendovi kao što su Sepultura, Death, Morbid Angel, Meshuggah, Metallica, Pantera, Tool i Neurosis.

Njihova muzika je hevi metal sa oštrim udarcima bubnjeva, neobičnim ritmičkim obrascima i rifovima. Pesme im imaju progresivne i neuobičajene strukture sa retkom upotrebom standardnih strofa i refrena. Kroz tekstove šire zabrinutost ka prirodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari