Van Gogh i Rokvići zatvorili Dane piva 1

Turistička manifestacija 32. Dani piva u Zrenjaninu zatvorena je nastupima grupe Van Gogh, Nikole i Marinka Rokvića i bendova Gift i Kal.

Puno gostiju, lep provod, buka ali i neke komunalne stvari koje meštanima smetaju obeležile su još jedno izdanje ove dugovečne manifestacije, koja za sve ove godine nije bila spremna da promeni lokaciju svoga održavanja. Sedmodnevno slavlje na trgovina Zrenjanina, posvećeno pivu, započelo je simpozijumom o pivu, pivarstvu i hmeljarstvu i u tom smislu dalo povoda da se tema pivarstva i domaćih proizvođača ponovo pokrene u javnosti.

-Cilj je da obnovimo proizvodnju hmelja podstaknemo naše preduzetnike da otvaraju mini pivare, sa zanatskom proizvodnjom piva. Srbija ima uslove i kapacitete za ovu vrstu proizvodnje, koja uključuje poljoprivredu, tehnološku struku, pivarstvo ali menadžent – objasnio je razloge održavanja simpozijuma profesor novosadskog univerziteta dr Radovan Pejanović.

Centralni deo programa, koji sadrži puno svega, bili su ipak koncerti muzičkih grupa i izvođača i u tom pogledu ovogodišnji Dani piva nisu razočarali, nastupala su proslavljena imena. Poseban kvalitet muzičkom programu dao je najbolji gitarista bivše Juge, Vlatko Stefanovski, sjajnim nastupom i neprevaziđenim hitovima na samom početku manifestacije. Nastupi koji su za pamćenje i koje ovdašnja publika voli su koncerti zrenjaninske filharmonije, koje su sve posećeniji a ove godine na glavnoj bini to je bio i koncert Bijelog dugmeta. Poslednja dva dana, tokom vikenda, imala su manju posećenost zbog nevremena i kiše. Organizatori spominju da je manifestaciju posetilo pola miliona gostiju, nezvanično se spominje cifra od 220.000 evra koliko je sve koštalo a za kraj slavlja I informacija da je titulu najbržeg pivopije i ove godine odbranio Martin Kajtazi iz Bačke Palanke, višestruki pobednik na takmičenju u brzom ispijanju piva koje se svake godine održava na Žitnom trgu u Zrenjaninu, u okviru tradicionalne manifestacije “Dani piva”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari