Večeras, napokon, koncert legendarnog benda Pixies 1Foto: Promo

Ostalo je vrlo malo vremena i još manje karata za večerašnji koncert legendarnog alt rock benda Pixies koji će biti održan na stadionu „Tašmajdan“.

Pixis su čitavu svetsku turneju planiranu za leto 2021. godine odložili zbog korone, a za dugo očekivani nastup vrata publici otvaraju od 19 sati. Muzičku podršku u vidu predgrupe pružiće bend The Slow Show.

Na nastupu u dvorištu Zagrebačkog velesajma pre dva dana bend je svirao više od 30 pesama, a tako je bilo i na njihovom nastupu u Pragu. Nadajmo se da će se i publici u Beogradu, bogatim repertoarom, čekanje ispatiti.

Već kupljene ulaznice za Pixies za 31. avgust 2021. godine, kao i za prvobitni datum 1. septembar 2020. godine, ostaju važeće i nije ih potrebno menjati.

Bend je izvršio neverovatan uticaj na muzičku scenu i bendove kao što su Nirvana, Radiohead, Smushing Pumpkins, Weezer .. a zbog pesme Where Is My Mind, uzete za sountrack za film Fight Club, zauzima i posebno mesto u savremenoj kulturi.

Bend je nastao 1986. godine u Bostonu i pored alternativnog, njihov zvuk crpi uticaje iz panka i surf roka, a teme o kojima pevaju prožimaju se od vanzemaljskog života do biblijskog nasilja.

Svetsku pažnju privukli su strukturno i dinamički neuobičajenim, ali izuzetno uzbudljivim pesmama poput „Caribou“, „Gigantic“, „Where Is My Mind“, „Debaser“, „Here Comes Your Man“ i „Monkey Gone To Heaven“, zabeleženim na nizu danas kultnih, bučnih gitarskih albuma – (mini) „Come On Pilgrim“ (1987), „Surfer Rosa“ (1988), „Doolittle“ (1989), „Bossanova“ (1990) i „Trompe le Monde“ (1991).

Nakon raspada benda 1993. godine, autor, pevač i gitarista Blek Frensis (Black Frances), gitarista Džoi Santijago (Joey Santiago), basistkinja Kim Dil (Deal) i bubnjar Dejvid (David) Lovering ponovo se okupljaju 2004. godine, a diskografski rad obnavljaju, doduše sada bez Dil, albumom „Indy Cindy“ (2014). Sa basistkinjom Paz Lenčantin (Lenchantin) stiže „Head Carrier“ (2016) i konačno „Beneath the Eyrie“ (2019), koji je očuvao poznatu gnevnu ubrzanost, beskrajnu maštovitost i živopisnu Pixies estetiku, o čemu svedoče singlovi „Catfish Cate“, „On Graveyard Hill“ i „Lone Rider“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari