Osim što je vrhunski muzičar, francuski virtuoz Žan Mišel Žar, koji će 10. oktobra nastupiti u Beogradskoj areni, jeste i inovativni pronalazač, što je dokazao kreirajući najveći i najmoćniji zvučnik na svetu. Zvučnik je nazvan „Aero Dream One“ i nosi potpis audio kompanije Žan Mišel Žar. U pitanju je najmoćniji dodatak za „iUređaje“ (iPod, iPhone i iPad), jer jedan stub zvučnika, visine 3,5 metara, uključuje pet odvojenih pojačala.


Žan Mišel Žar, francuski kompozitor i izvođač kome je muzika definitivno na vrhu liste važnih životnih stvari, izumeo je moćni zvučnik sa namerom da pokaže važnost muzike u svetu. „Aero Dream One“ publici je predstavljen na Berlinskom IFA sajmu.

„Sa razvojem tehnologije, uslovi snimanja muzike u studiju znatno su napredovali, dok razvoj sredstava za slušanje nema neki značajni pomak: vinil je zamenio CD, uglavnom slabijeg kvaliteta, a sada i mp3 koji je po kvalitetu na još nižem stepenu. Postupno gubimo našu emocionalnu odanost zvuku. Naravno da su svi oblici slušanja muzike dobrodošli, ali joj ponekad treba posvetiti malo svog vremena, a ne samo slušati je usput“, kaže Žar i dodaje da muzički uređaji treba da budu u sredini sobe, ne u nekom uglu, na polici ili u prenosnim uređajima.

Žan Mišel Žar u Beograd dolazi u sklopu svoje svetske turneje „World Tour 2011“. U Beogradskoj areni će nastupiti 10. oktobra, a očekuje nas nezaboravan audiovizuelni doživljaj i savršen spoj neverovatnih scenskih efekata integrisan sa zvukom i svetlom. Ulaznice za koncert su u prodaji po cenama od 3.000, 4.000 i 5.000 dinara na sledećim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, Ušće šoping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata, Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs.

Glasna muzika za ceo komšiluk

Ovaj moderni srebrno-stakleni zvučnik osim što svojom glasnoćom može zabavljati ceo komšiluk, vizuelno je vrlo inovativan i zanimljiv. Osim neverovatne visine, težine od oko 400 kilograma i snage od 10.000 W, „Aero Dream One“ takođe je „težak“ u pogledu cene. Cena ovog uređaja je oko 550.000 dolara, ali može se, za oko 1.200 dolara, nabaviti i praktičnija verzija, nešto viša od jednog metra i težine oko 14 kilograma. Svaki zvučnik se posebno izrađuje po narudžbini, a isporuka je u roku od šest meseci. Kupci mogu da biraju između tri različite boje, a sa narudžbinom dobijaju dve VIP ulaznice koje uključuju i upoznavanje sa muzičarem na koncertu tokom svetske turneje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari