Mišel Uelbek je mogao drugim avionom da dođe na festival

Let kojim je slavni pisac trebalo da stigne u Beograd otkazan zbog kvara motora

Ostavite komentar


  1. Ne znam zasto ali vise verujem starom Miselu nego Gojku i njegovom anonimnom ekspertu za mirise koji je sa daljine od par hiljada kilometara zakljucio da se u avionu nije osecao miris benzina. A sto se tice pobune u avionu, sta ocekivati od sagovornika koji zeli da ostane anoniman, nego da pod pobunom podrazumeva iskljucivo potezanje kuke i motike i postavljanje balvana u prolazu izmedju redova.

    1. ma uelbek je to sve izmislio – posto sve radi po pricipu „sta mi prvo padne na pamet“ – bas mu zavidim

  2. Човек је уметник, не функционише по принципу као и остали људи, и вероватно је пех схватио као поруку да не треба да иде. То што се вама то не свиђа, значи да је био у праву.

  3. Kvar na motoru? Cudo jedno, kad nam na avionima rade robovi od 20god placeni 25-30k din, poprvke se ne rade jer eto airsrb ne mora bas sad da izdvoji toliki novac, nek se uradi bas ono sto se mora..aj sto su unistili airsrb nego i jattech jedan od boljih centara za odrzavanje letelica, raspitajte se sta se desava tamo poslednjih nekoliko godina..a i zamislite da je covek usao u avion i umesto neke osnovne pristojne usluge, za svoj let dobio 14! ribica(grickalice) u kesici..blamantno je sta se radi tamo

    1. Jasno je da je u civilnom vazduhoplovstvu odrzavanje spalo na niske grane jer je SNS uposlio svoj basibozuk. Neko od novinara treba da prikupi informacije sta se radi u JATtehnici i Air Srbiji. To je za neverovati.

  4. Ja ne znam što se diže ovolika frka oko Uelbeka. Čovek je osrednji pisac. Prevulgaran i bez imalo stila. Nije došao pa šta….

    1. Uelbek osrednji pisac? Čovek vam baci par eksplicitnih fora u romanu,i naravno vi nasednete i promašite poentu istog.To je njegov način za izdvajanje žita od kukolja…A o njegovom stilu je izlišno pričati. Kvalitetan i prepoznatljiv. I ostavite se „Serotonina“,pređite na „Pokoravanje“.

      1. Bas zbog Pokoravanja i mislim da je osrednji pisac, jer je ideja i priča vrhunska ali je mnogo loše „ispričana“ i sa brdo nekog jeftinog klinačkog maštanja o analnom seksu i trojkama. O Serotoninu da ne pričam. Mogao je da bude mnogo bolji.

  5. Прочитала сам „Покоравање“ на француском. Осим интригантне теме, у њему нема ништа за памћење.

  6. Uelbek je dobr pisac, nije dosao jer nije smatrao za potrebnim da dođe.Ili kako je neko lepo primetio miris benzina mu je rekao da ne treba da leti. Jako liči taj modus razmisljanja i ponasanja na Sašu Đurovic koji, po meni, nije losiji pisac od Uelbeka pogotovo u detaljima i u explicite izrazavanju. Zahvaljujem.

    1. Uelbek nije dobar nego odlican pisac ali ja ne razume da ga je bilo ko sa sigurnoscu ocekivao, čovek je nepredvidiv, istinski umetnik .. A ovu paralelu sa Sašom Đurovic ne bih bas komentarisao osim u ravni nepristupacnosti tu biih povukao paralelu . Inace Krokodil postoji i bez Uelbeka, bilo je tamo jos dobrih pisaca misim da se Uelbekov gaf precenjuje

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.