Slobodnu zonu otvara Viktor Ivančić 1

Dvanaesti filmski festival angažovanog filma Slobodna zona svečano će otvoriti hrvatski novinar i pisac Viktor Ivančić projekcijom filma Neruda u Sava Centru.

Festival prati i veoma bogat paraleni program u vidu Noćnih razgovora, Masterklasa i Cross media programa, saopštili su organizatori danas.

Posle Dubravke Ugrešić, Vetona Nurkolarija, Borisa Budena i Olje Bećković, Ivančić će biti peti Gost selektor festivala. U svojoj selekciji, pored ovogodišnjeg pobednika 66. filmskog festivala u Berlinu, italijanskog dokumentarnog filma Đan Franka Rosija Požar na moru, Ivančić će beogradskoj publici predstaviti još dva dokumentarna filmska remek dela Pod suncem i Jo Jo Ma: muzika stranaca.

Viktor Ivančić, hrvatski je novinar i pisac, koosnivač i glavni urednik satirično-političkog magazina Feral Tribune iz Splita. U Feralu, Ivančić je godinama hirurški precizno secirao stvarnost i društveno-političke prilike kako u hrvatskoj tako i u bratskom regionu. U svojoj, sada već kultnoj kolumni Bilježnica Robija K., već 32 godine, iz ugla deteta i svog fiktivnog lika Robija K., on ukazuje na apsurde i stranputice hrvatskog i postjugoslovenskog društva. Svoje radove danas redovno objavljuje za Novosti iz Zagreba i Peščanik iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari