Snežana Bogdanović, Mirjana Joković, Uliks Fehmiu, Nikola Ristanovski na 29. Sarajevo Film Festivalu: Ekskluzivne pretpremijere TV serija "Poziv", "Poseta", "Azbuka našeg života" 1Foto promo Sarajevo Film Festival

Program Pretpremijere Serije, koji je Sarajevo Film Festival ustanovio 2017, i ove godine predstaviće pažljivo odabran izbor nedavno produciranih regionalnih dramskih serija, a među šest naslova koje će sarajevska publika ekskluzivno imati priliku da vidi je i naš „Poziv“ sa Snežanom Bogdanović, Mirjanom Joković, Uliksom Fehmiuom, Milošem Timotijevićem, Erminom Bravom, Nadom Šargin u ulogama glavnih junaka.

U vrhunskoj glumačkoj ekipi koju je okupio reditelj Marko Đilas su i Irfan Mensur, Branka Petrić, Danica Nedeljković, Ana Franić, Nikola Glišić, Isidora Minić, Nedim Nezirović, Nebojša Milovanović, Vahid Džanković, Bojan Žirović, Vahidin Prelić, Jelena Tjapkin…

Kreatori „Poziva“ su Marko Popović i Iva Mitrović (producenti RTS i Brand Vision), a reč je o uzbudljivom trileru čija je glavna junakinja bivša policijska inspektorka koja radi u kol centru. Istražujući preteće pozive koje dobija bogata samohrana majka, shvata da su oni povezani sa kriminalnom grupom iz njenog prošlog života, i ekološkom aferom u kojoj su misteriozno otrovana tri dečaka…

Snežana Bogdanović, Mirjana Joković, Uliks Fehmiu, Nikola Ristanovski na 29. Sarajevo Film Festivalu: Ekskluzivne pretpremijere TV serija "Poziv", "Poseta", "Azbuka našeg života" 2
Fotom promo Brand Vision

Ekskluzivnu pretpremijeru na 29. SFF imaće i naša produkcija „Poseta“, čiji je kreator crnogorski reditelj Veljko Mićunović, koji uz Uroša Tomića i Minu Đukić potpisuje i režiju.

„Poseta“ je jedna od najočekivanijih serija u regionu, okupila je najbolje glumce ovog prostora, u njenoj ekipi su Nikola Ristanovski, Ksenija Marinković, Boris Isaković, Izudin Bajrović, Matija Vastl, Kamka Točinovska, Luka Grbić, Miloš Tomotijević, Radoslav Rale Milenković, Krešimir Mikić, Ozren Grabarić, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Gordana Boban, Dragan Despot, Leon Lučev, Nataša Šolak, Vahid Džanković, Nikola Rakočević, Ljubomir Bandović, Mirko Vlahović…

„Četiri priče, utemeljene na događajima iz stvarnog života. Četvoro običnih ljudi našlo se u istražnom zatvoru, čekajući da budu pušteni na slobodu ili odvedeni na suđenje. Prve dvije epizode donose priču „Rijeka“, o fudbaleru, zvijezdi u usponu, koji se budi u bolnici, bez sjećanja na prošlu noć. Doznaje da su mu prijatelji poginuli u saobraćajnoj nesreći, a da je on osumnjičen da je vozio auto…“, stoji u festivalskoj najavi za „Posetu“, čiji su producenti Mir Media Group i Telekom Srbija.

Kako u najavi 29. SFF ističe selektorka Tina Hajon, regionalna produkcija high-end serija je u porastu, i rezultat je vidljiv i u ovogodišnjoj selekciji sedmog po redu izdanja Pretpremijera Serija.

„Šest serija iz regije koje su odabrane, potpuno su različite u formi, žanru, ritmu i temi, no sve su izrazito visoke produkcijske vrijednosti i originalnog autorskog izražaja, stoga vjerujem da je ovogodišnja selekcija iznimno zanimljiva. Za ljubitelje serija, ovo je jedinstvena prilika da na velikom ekranu premijerno pogledaju serije, koje na TV ekranima gledamo tek u nadolazećoj jesenskoj i zimskoj sezoni. Neke serije će nas držati napetima, neke navesti na razmišljanja, a neke će nas baš jako nasmijati“, kaže selektorka.

U izboru Tine Hajon je i „Frust“ u režiji oskarovca Danisa Tanovića, čiji su kreatori Srđan Vuletić i Gábor Krigler (regionalni projekat sa međunarodnom autorskom ekipom produkcijske kuće Fireflaj, iza koga stoje Srbija, Mađarska, BiH).

Glavne junake igraju Deni Mešić, Dunja Stojanović , Ermin Sijamija, Alban Ukaj, Anđela Jovanović, Faruk Hajdarević, Maja Izetbegović, Sanela Krsmanović, Adnan Goro, Aleksandar Dimitrijević…

„Priča prati Vedrana, neuspješnog mladog pisca, koji se muči da privuče bar malo pažnje i poštovanja. Nakon što slučajno ubije sitnog kriminalca koji je terorizirao njegov komšiluk, javnost slavi nepoznatog osvetnika i on preko noći postaje lokalna zvijezda. Zbog nemogućnosti da otkrije svoj identitet, Vedranova frustracija samo raste…“, navodi se u najavi za „Frust“.

U izboru od šest serija koje stižu pred sarajevsku publiku je i druga sezona „Azbuke našeg života“, kreatorke i rediteljke Jelene Bajić Jočić, koja „nastavlja priču o ljubavi, promašenim životima, razočaranju, pokajanju, usamljenosti savremenog čovjeka i pokušaju da se uhvati makar djelić proćerdane sreće…“, navodi selektorka ovog programa.

U glumačkoj ekipi su Aleksandra Janković, Anastasia Mandić, Anđelka Prpić, Đorđe Mišina, Isidora Simijonović, Jadran Malkovich, Jelena Moore, Miona Marković, Radivoje Bukvić, a producenti su Contrast Studios i Telekom Srbija.

Bosansku TV produkciju u ovom programu predstaviće „Princ iz Eleja“, u režiji Alena Šimića, koju kao kreatori potpisuju Amra Bakšić Čamo, Elma Tataragić, Dušan Vranić i Enes Zlatar.

Glavni junak priče je Miki, on se posle mnogo godina vratio u Sarajevo iz Eleja sa prekrasnom Amerikankom Kejt, ali i idejom da je kod kuće slavan.

„Ovdje ga se niko ne sjeća. Nakon što kupi lokalnu televizijsku stanicu koja pušta stare spotove, među kojima je i njegov jedini hit, ponesen tim osjećanjem Miki pokuša da oživi nikad pokrenutu muzičku karijeru, i postaje direktor maloj ekipi TV (ne)radnika…“, navodi se u festivalskoj najavi.

Junake „Princa iz Eleja“ igraju Alen Muratović, Nadine Mičić, Mediha Musliović, Mirvad Kurić, Moamer Kasumović, Džana Pinjo, Mario Drmać, Emir Zumbul Kapetanović, Slaven Vidak, Sabit Sejdinović, a iza ovog sitcoma stoji BH Content Lab platforma BH Telecom.

Pred sarajevsku publiku stiže i hrvatska produkcija „Gora“ , kreatorke Maje Pek-Brünjes, u režiji Mladena Dizdara, Alda Tardozzija i Radoslava Jovanova Gonza.

Ova priča o junaštvu, prijateljstvu i žrtvi koje povezuju članove gorske službe spašavanja i njihove porodice, vodi publiku unutar malog mesta u Gorskom kotaru, a njihove likove igraju Kristijan Petelin, Ugo Korani, Dinka Vuković, Sandra Lončarić, Barbara Nola, Jasmin Mekić, Aleksandar Cvjetković, Lucija Rukavina…

Ovogodišnje izdanje Sarajevo Film Festivala odvijaće se od 11. do 18. avgusta, a publika će, pored ekskluzivnih pretpremijera dugoočekivanih dramskih serija iz regiona, imati priliku da prisustvuje Press Cornerima na Festivalskom trgu, i da se sretne i razgovara sa sjajnim glumcima i ekipama svih serija, najavili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari