Sojung Jun sa gudačkim triom Orion 1

U utorak, 8. novembra u 20 časova, u Centru lepih umetnosti Gvarnerius biće održan premijerni beogradski koncert Orion gudačkog trija, predvođenog Sojung Jun, jednom od najboljih violinistkinja današnjice.

Umetnici koji čine Orion gudački trio, su nosioci najvećih svetskih priznanja, sa zavidnim solističkim karijerama i brojnim solističkim nastupima širom sveta. Specifičnost ovog trija je da umetnici ne koriste note prilikom nastupa.

Orion gudački trio osnovali su violinistkinja Sojung Jun (Južna Koreja), violista Vajt Hertenštajn (Nemačka) i violončelista Bendžamin Gregor-Smit (Velika Britanija). Prijateljstvo, kao i duboko uzajamno muzičko razumevanje, bili su od presudnog značaja da, pored svojih individualnih, solističkih karijera, ovo troje umetnika osnuje gudački trio 2012. godine u Bazelu (Švajcarska).

Od tada do danas, trio niže nagrade i priznanja, a ove godine osvojili su prvu nagradu kao i nagradu publike na 15-tom Muzičkom takmičenju kamerne muzike „Migros Kulturprozent“ u Cirihu. Orion gudački trio redovno nastupa u Švajcarskoj, najčešće u dvorani Tonhale u Cirihu, u Nemačkoj i Engleskoj, a održao je veliku turneju u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom Koreje, kao što su Isang Yun Birthplace u Tongjongu i Yongsan u Seulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari