Sajsi MC: Solidarnost je za mene napredak 1

‘Krov nad glavom’ je, pored Ne davimo Beograd, najvitalniji deo društva trenutno.

NJihov fokus i delovanje će spasiti duh i budućnost ovog društva, jer je upravo njihova pružena ruka ka najugroženijima najveća nada za očuvanje dostojanstva koje svi zaslužujemo. Ono što ja mogu da učinim kao izvođač je da podržim ovakve akcije – kazala je za Danas Ivana Rašić, reperka, poznatija pod pseudonimom Sajsi MC, povodom rada Združene akcije ‘Krov nad glavom’ ali i benefit žurke koju oni organizuju u četvrtak u Imago klubu, sa početkom od 21 sat.

Na žurki će biti prikupljan novac za pomoć najugroženijima, plaćanje kazni za aktiviste i aktivistkinje i ostale aktivnosti Združene akcije ‘Krov nad glavom’, a od izvođača nastupaju Sajsi MC & DJ BKO, Mau mau Bejbe, Yva & the Toy George, SKRECh MAJSTOR LJUBAN – intro DJ set, Lion Haze, Shejn Kaubojac.

– Pored odbrana telima tokom iseljenja, ‘Krov nad glavom’ istražuje probleme stanovanja na sistemskom nivou i organizuje prikupljanje pomoći za siromašne ljude koji nemaju ni za hranu i lekove, a suočavaju se sa gubitkom jedinog doma. Smatramo da dom nije samo krovna konstrukcija, već dobro mesto za život što podrazumeva pristup vodi, hrani, struji, adekvatnom lečenju i obrazovanju – kazali su za Danas iz „Krova nad glavom“, dok je Ivana Rašić Sajsi zaključila: „Malim koracima radimo na očvršćivanju građanske solidarnosti, a solidarnost je za mene napredak.“

Da podsetimo, Združena akcija ‘Krov nad glavom’ je samoorganizovani kolektiv koji okuplja ljude ujedinjene u borbi za pravo na dom i rešavanje stambenih problema. Osnovni princip za koji se organizacija zalaže jeste da je pravo na dom fundamentalno ljudsko pravo i da apsolutno svaka osoba zaslužuje dom. Iz ove organizacije su dodali da od kako je Zakonom o izvršenju i obezbeđenju omogućeno privatnim preduzetnicima da budu izvršitelji, sve je veći broj prinudnih iseljenja, pre svega zato što privatni izvršitelji kao jedini cilj imaju svoj lični profit i korist klijenata koje zastupaju.

– Kada pravda postane biznis, posledice po društvo su uvećano siromaštvo, beskućništvo i korupcija u pravosuđu – istakli su iz „Krova nad glavom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari