Spontani koncert vojnih okrestara Srbije i Velike Britanije (VIDEO) 1(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Gudački orkestar grofice od Veseksa iz Velike Britanije i orkestar „Stanislav Binički“ Vojske Srbije održali su večeras spontani koncert u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, između Ruskog cara i Beoizloga.

Violinu je svirala ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud.

Gudački orkestar grofice od Veseksa osnovan je 2014. godine, pod okriljem kraljevskog muzičkog vojnog korpusa, a u skladu sa dugogodišnjom gudačkom tradicijom koja postoji u Britanskoj vojsci.

Dirigent, kapetan Sara Marinesku, sa svojim orkestrom, u raznim postavkama, izvodi veoma raznovrsnu muziku, od klasične do filmske i pop.

 

Njihovi aranžmani uključuju i nastupe na mnogobrojnim kraljevskim ceremonijama, državnim banketima u Ujedinjenom Kraljevstvu i inostranstvu.

Sedište orkestra je Kraljevska artiljerijska kasarna „Vulidž“ u Londonu.

Tokom boravka u Beogradu, od 4. do 7. juna, Gudački orkestar grofice od Veseksa će imati četiri planirana nastupa, uključujući proslavu zvaničnog Kraljičinog rođendana, zajednički koncert sa kolegama iz Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binički“ i radionicu sa učenicima Muzičke škole „Stanković“ iz Beograda.

Britanska ambasada i više britanskih kompanija su se uključile u kampanju prikupljanja sredstava za kupovinu nove harfe za ovu obrazovnu istituciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari