Sprema se rimejk Hičkokove "Vrtoglavice" sa Robertom Daunijem Džuniorom 1Foto: Paramount Pictures - Alfred J. H / AFP / Profimedia

Najavljen je rimejk čuvenog filma Vrtoglavica Alfreda Hičkoka, a priča se da glavnu ulogu razmatra Robert Dauni Džunior.

Kako piše Deadline, Paramount Pictures je odobrio film u kome će Dauni Džunior biti producent, a verovatno i glavni glumac koji će prikazati detektiva kog je proslavio Džejms Stjuart.

Scenario će pisati Stiven Najt, najpoznatiji po seriji Birmingemska banda, a u međuvremenu je najavljeno da će on pisati i novi film iz univerzuma Ratova zvezda nakon što su od tog projekta odustali Dejmon Lindelof i Džastin Brit Gibson.

Film Vrtoglavica, zasnovan na francuskom romanu D’entre les morts, dobio je pomešane kritike po izlasku, jer su se kritičari žalili na trajanje i dinamiku, ali je ubrzo postao jedan od Hičkokovih najomiljenijih filmova.

Film je dobio rimejk na tamilskom jeziku 1965. kao Kalangarai Vilakkam, a bio je i inspiracija za film Opsesija Brajana de Palme iz 1976. godine.

Prošle godine stigla je i adaptacija u vidu video igre, koja je podelila kritičare i igrače.

Roberta Daunija Džuniora gledaćemo u filmu Openhajmer Kristofera Nolana, kao i u mini-seriji Simpatizer Park Čan-vuka.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.