Spušta se zavesa na 11. Pozorišni festival za decu „ZajeČAR“ 1Foto: Pozorište Zaječar

Pet dana zaredom pozorište „Zoran Radmilović“ u Zaječaru mesto je pozorišne magije za najmlađe. Mesto u kome se kvalitetnim predstava za decu stvara i neguje publika koja će nastaviti da ide u pozorište. Publika koja već sada ume da oceni i izabere najbolju predstavu festivala.

Prosečna ocena 9,84 kojom je publika ocenila „Pinokija“ Narodnog pozorišta Leskovac, ovoj već nagrađivanoj predstavi, donela je još jedno priznanje.

Proglašena je za najbolju predstavu 11. Pozorišnog festivala „ZajeČAR“ po oceni publike.

Festivalski žiri koji su činili Ana Bretšnajder, Miloš Tanaksović i Viktorija Arsić drugačijeg je mišljenja, pa je za najbolju predstavu festivala proglasio „Palčicu“ .

Ovu predstavu Pozorišta lutaka Niš po tekstu Milene Depolo režirala je Dragana Miloševski Popova.

„Palčici“ ide još jedna nagrada. Srđanu Miljkoviću je za tumačenje više likova u ovoj predstavi pripala nagrada za najboljeg glumca festivala.

Petra Dimitrijević proglašena je za najbolju glumicu festivala za ulogu Pinokija u istoimenoj predstavi leskovačkog Narodnog pozorišta.

Žiri je dodelio i specijalna nagradu, Jovani Grozdanović i Mini Cocić, za partnersku igru Dabrova u predstavi „Pinokio“.

Svečano uručenje festivalskih nagrada biće upriličeno večeras, čime će biti spuštena zavesa na ovogodišnji „ZajeČAR“.

U čast nagrađenih, poslednje večeri festivala, premijerno za zaječarsku publiku biće igrana „Lepotica i zver“ po tekstu i u režiji Žejlka Hubača.

Dodeli festivalskih priznanja i premijeri „Lepotice i zveri“ zaječarskog teatra prethodiće promocija „Drama za decu“ Želja Hubača kojom se završava prateći program 11. Pozorišnog festivala za decu „ZajeČAR“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari