Srpski filmovi na festivalu u Nemačkoj 1Foto: Pixabay/ geralt

Filmski centar Srbije saopštio je danas da će se filmovi iz Srbije, kao i srpske manjinske koprodukcije, predstaviti na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kotbusu, u Nemačkoj, od 6. do 11. novembra.

U glavnom programu celovečernjeg igranog filma naći će se srpski film „Teret“ reditelja Ognjena Glavonića, višestruko nagrađivan na festivalima u Rusiji, Kini, Poljskoj, Bosni i Hercegovini. „Zlogonje“ Raška Miljkovića biće deo ponude festivalskog odeljka sa filmovima namenjenim ponajpre deci i mladima.

U takmičarsku programsku celinu „Spektrum“ uvršteni su srpski dugometražni filmovi „Banditi u potrazi za mamom“ Koste Ristića, „Ederlezi Rising“ Lazara Bodrože, „Horizonti“ Svetislava Dragomirovića, kao i crnogorsko-bosansko-hercegovačko-srpsko ostvarenje „Granice kiše“ rediteljskog dvojca Nikola Mijović-Vlastimir Sudar.

Svi filmovi su nastali i uz finansijsku i institucionalnu podršku Filmskog centra Srbije, navodi se u saopštenju. U programu „Spektrum“ filmofili, posetioci i gosti festivala moći će da pogledaju još jedan srpski dugometražni film, „Bledi ljudi“ reditelja Vladimira Todorovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari