Šta sve stoji iza „povratka" glumaca nominovanih za Oskara 1Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Još pre kraja januara deluje kao da već imamo jedan od trendova godine kada su u pitanju filmovi, odnosno priču o „povratku“ (comeback) poznatih glumaca, ali nije sve tako jednostavno.

To je nešto što mnogi pominju nakon što su izašle nominacije za Oskare, pa čak i pre toga, a prevashodno zbog Brendona Frejzera, Dženifer Kulidž, Ke Haj Kvana i Mišel Jeo.

Brendan Frejzer je nominovan za prvu glavnu ulogu nakon 12 godina, Ke Haj Kvan se vratio glumi nakon detinjstva, a Dženifer Kulidž i Mišel Jeo su tek sad dobile svoje prve Emije.

Međutim, ma koliko da svi vole priče koje pokazuju da nikad nije kasno, ipak je ovim ljudima zajedničko to što su se u međuvremenu osećali očajno i beznadežno.

To se može gledati kroz prizmu šansi koje oni nisu dobili kada su bili mlađi, nego tek sad, a koje nisu baš ni početak, ni renesansa, ali ipak znače.

Frejzer je bio zvezda nekolicine hitova 1990-ih godina, ali mu odjednom niko nije nudio uloge nakon što je optužio Filipa Berka za seksualno uznemiravanje 2003. godine.

Kvan se proslavio u filmovima Indiana Jones and the Temple of Doom i The Goonies, ali je potom uvideo koliko je teško za glumca azijskog porekla da se probije u Holivudu i dobije veću ulogu.

Kulidž se proslavila kao Stiflerova mama iz serijala filmova Američka pita, ali je dobijala sve manje uloga sa godinama i tek je u poslednjih par godina ponovo gledamo u novim serijama.

Niko od ovih glumaca nije zapravo želeo da odustane i nestane, ali činilo se da nemaju mesta u Holivudu i delovalo je kao da im svi govore da prosto nisu dovoljno dobri.

A sada smo u eri kada svako može da progovori o svojim traumama i da ga ljudi shvate ozbiljno, a društvene mreže imaju neverovatan uticaj na to ko se nalazi u žiži javnosti.

Ovi glumci su to iskoristili u svoju korist i konačno pokazali šta sve umeju, a deluje kao da ćemo ih gledati u još puno ostvarenja. I zaslužili su.

Izvor: Stylist

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari