Štand Srbije na Sajmu knjiga u Frankfurtu: Književnost za sve generacije 1Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu Ministarstvo kulture i informisanja Srbije predstavilo je na nacionalnom štandu savremeno književno stvaralaštvo i kulturnu baštinu naše zemlje.

Kako je saopštilo to ministasrtvo, posetioci sajma imaju priliku da se upoznaju sa kapitalnim izdanjima srpske književnosti, monografijama savremenih likovnih umetnika, književnim delima popularnih pisaca.

Posebnu pažnju privlači kritičko izdanje dela Ive Andrića i monografije posvećene Novom Sadu kao Evropskoj prestonici mladih 2019, i Evropskoj prestonici kulture 2021. godine, ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, deo štanda je posvećen neformalnoj izdavačkojn grupi, Fijuk mreži malih izdavača, koji se bave izdavanjem stripova i grafičkih novela.

Ujedno, na štandu je organizovana radionica kaligrafije, posebno posvećena ćirilici. Planirano je da u okviru akcije „Negujmo srpski jezik“ štand posete učenici dopunske škole na srpskom jeziku u Frankfurtu i razgovaraju sa piscem dečje književnosti Dejanom Aleksićem, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari