Stigao je prvi trejler za novi film Oskarovca Alehandra Gonzalesa Injaritua (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

Nakon njegove svetske premijere na 79. Filmskom festivalu u Veneciji, objavljen je prvi trejler za novi film proslavljenog meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua, pod nazivom „Bardo“. On će imati limitiran bioskopski život od 18. novembra, dok će od 16. decembra biti dostupan na Netfliksu.

„Bardo“ je opisan kao epsko i vizuelno zapanjujuće filmsko iskustvo, ali i intimna ljudska priča. Glavni protagonista filma je Silvio Gama, renomirani meksički novinar i autor dokumentaraca s adresom u Los Anđelesu. Nakon što je proglašen za dobitnika prestižne međunarodne nagrade, on je prinuđen da se vrati u svoju domovinu, nesvestan posledica koje će ovo naizgled jednostavno putovanje ostaviti po njegovu psihu. On će biti primoran da se suoči sa egzistencijalnim pitanjima koja se tiču njegovog identiteta, smrtnosti, istorije Meksika, prirode uspeha i porodice, ali i da sazna šta znači biti čovek u ovim veoma posebnim vremenima.

Injaritu je scenario za film „Bardo“ napisao zajedno sa Nikolasom Đakoboneom, s kojim je već sarađivao na filmu „Čovek ptica“, koji je obojici doneo Oskara za najbolji originalni scenario. Glavnog junaka filma tumači meksički glumac Danijel Himenez Kaćo, dok se u ostalim ulogama nalaze Grizelda Sicilijana, Ksimena Lamadrid i Francisko Rubio. Direktor fotografije je Darijus Hondži.

Kritičari koji su imali priliku da gledaju „Bardo“ na Filmskom festivalu u Veneciji naročito su istakli njegove vizuelne kvalitete i glumu, ali su imali zamerki na scenario i dužinu filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari