Stigao trejler za najiščekivaniju seriju godine, fanovi u transu: Kolin Farel je zastrušujuć kao negativac 1Foto: Printscreen YouTube

Dve godine nakon poslednjeg filma o Betmanu, na MAX (HBO Max) nadolazeće jeseni dolazi originalna serija „Pingvin“ (The Penguin), koja u fokus stavlja Oswalda ‘Oza‘ Cobblepota, svima dobro znana kao kriminalca iz podzemlja Gotam Sitija – Pingvina.

Miniserija Lauren LeFranc („Agents of S.H.I.E.L.D.“) usredsrediće će se, dakle, na lik kultnog gangstera kojega je u jednom od dosadašnjih poglavlja sage o Betmanu tumačio i slavni Deni DeVito.

Poznati holivudski glumac tu je vrlo pamtljivu i zapaženu ulogu ostvario u filmu Tima Bartona „Povratak Batmana“ (Batman Returns) s početka devedesetih.

Veliki interes svojom interpretacijom Pingvina privukao je i irski glumac Kolin Farel, koji je spomenuti lik tumačio u filmu „The Batman“ Meta Rivsa.

Farelova neverovatna fizička transformacija i gluma glumcu su donele odobravanje kako kritike tako i publike, piše Jutarnji list .

Upravo njemu je, stoga, uloga negativca Pingvina (DC Comics) poverena i u najavljenoj istoimenoj seriji, čija radnja sledi događaje blokbastera Meta Rivsa iz 2022. godine, piše Variety.

 

U trejleru, koji je u 18 sati pregledan više od milion i tristo hiljada puta, Pinvin pažnju zaokuplja monologom o epizodi iz vlastitog detinjstva, koja je na tada mladog Koblepota, očito ostavila neizbrisivi trag.

„Kada sam bio mali, postojao je jedan gangster; prava stara škola. Reks Kalabrese. Bio je faca. Pomagao je ljudima. Video bi te na ulici i pozvao. Kada sam imao oko četrnaest godina, doživeo je infarkt i umro s cigarom u ruci. U mom kraju u njegovu čast su organizovali paradu. Je*enu paradu. Nije to bilo ništa fanci, ali bio je znak pažnje, izraz ljubavi, njegovog značaja. Možete li zamisliti da vas tako pamte?“, pita se Pingvin.

Uz Farela, u ulozi Sofije, ćerke zloglasnog mafijaškog bosa Karminea Falkonea, pojavljuje se Kristin Milioti, Carmineova sina Alberta glumi Majkl Zegan, dok je Klansi Braun Salvatore Maroni, jedan od bivših vodećih gangstera Gotama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari