„Tema ovogodišnjeg festivala je Optička iluzija (Optical Illusion), a poziv je namenjen vizuelnim umetnicima, performatorima, grafiti umetnicima, muralistima, uličnim izvođačima, radioničarima, muzičarima, uličnim sviračima, busking umetnicima, dizajnerima, video mapping umetnicima, pantomimmičarima, majstorima pirotehnike, scenskih i specijalnih efekata kao i svima onima koji imaju ideju kako da grad Požarevac učine mestom pozitivne umetničke atmosfere“, piše u saopštenju.

Poziv se odnosi na pojedince, trupe i udruženja iz Srbije i inostranstva.

Svoju viziju u obliku crteža, skice, fotografije, video ili tekstualnog materijala zajedno sa kraćom biografijom umetnika, spiskom potrebnog materijala (i procenjenim budžetom) i opreme, vremena potrebnog za realizaciju projekta poslati na artdistrict.rs@gmail.com, a linkove ranijih radova i sav drugi materijal u pdf formatu.

Kako se navodi u saopštenju, svim učesnicima biće obezbeđen: materijal, smeštaj, ishrana, legalne javne i privatne površine za izradu projekta, urbanističke dozvole i sl, tehnička oprema, tehnička ispomoć, PR i prezentacija ostvarenih radova, digitalizacija radova, sertifikati o učešću.

Prijave se podnose do 25. jula u ponoć. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu www.artdistrict.rs 27. jula, a odluku o odabranim učesnicima donosi Organizacioni odbor Festivala. Za sve dodatne informacije: artdistrict.rs@gmail.com.