Stvara se nepremostiv jaz između hrišćanstva i islama

Dragan Vukić, upravnik Pokloničke agencije SPC "Dobročinstvo" i autor knjige "Carigrad oko vaseljene", o drugom proglašenju Svete Sofije za džamiju

Ostavite komentar


  1. Шта уопште за Хришћане значи хоће ли турски музеј који је некада био црква поново да буде џамија? Цару царево, Богу божје! рече Спаситељ…

    1. @Миливоје Радаковић

      Tvoji komentari koje sam procitao a ima ih bas, bas dosta na ovom sajtu su u sustini trolovanje. Odakle ta potreba i taj nagon? Vuces nesto iz detinjstva?

  2. Sva Evropa i cijeli zapadni hriscanski svijet je ustao u odbranu Svete Sofije a ruske vlasti se sprdaju sa istim potpuno nezainteresovani za sve.strasno.

    1. Европски су политикуси у завади са Турцима, Бранко, док московски још покушавају да задобију њихову наклоност, а има ли шта прече за „бранитеље Православља“ од реал-политике?…

      1. EU uopste nije u zavadi sa Turskom jer se plasi 5 miliona izbeglica ako Turska otvori granice. Dalje, EU uopste nije u zavadi ni sa Kinom jer se plasi da joj se smanji izvoz tamo a Rusija mu dode zgodna uvek kad SAD podigne sankcije da se pridruze a posle decenija su shavtili da rade na svoju stetu zahvlajujuci Trumpu koji ih je osvestio da nemamo iste vrednost sa njima kao sto se stalno ranije ponavljalo! Naprotiv!

  3. Hagia Sophia je najbolja reklama ikada napravljena za hrišćanstvo – zato je i izgrađena. Muslimani su nešto slično, Plavu džamiju napravili više od 1000 godina kasnije. 1000 znači hiljadu.
    Očekujem više hrišćana u Istanbulu narednih godina.

  4. Iskreno me nasmejao ovaj razgovor sa gospodinom Vukićem…

    Prvo ono umilno i milozvučno,
    „Kao deca Avramova treba da živimo u miru i u slozi“ a onda, najverovatnije nesvesno iznosi svoj pravi iskreni stav o islamu kada kaže, govoreći o Manastiru Bogorodice Pamakaristos odnosno od 1588 Fetije džamiji,
    „Nekadašnja glavna manastirska crkva je i danas u službi islamskog KULTA“ a taj izraz se koristi uglavnom u pežorativnom smisluodnosno, pod tim izrazom se najčešće podrazumevaju sekte…

    Pitam gospodina Vekića, kako bi se osetio da neko o Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi ili uopšte o pravoslavnoj crkvi govori kao o kultu?

  5. Mogli ste za ovu, iznimno važnu temu, naći nekog boljeg i ptokovanijeg sagovornika. Umesto visokoparnih fraza i forme bez suštine, da pročitamo šta neko zaista upućen i obrazovan ima da kaže na ovu temu.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.