Susret akvarelista u Ečki 1Foto: Savremena galerija Zrenjanin

U organizaciji Savremene galerije Zrenjanin, Umetničke kolonije Ečka, u ambijentu stoletnog dvorca Kaštel održava se tradicionalni Susret akvarelista.

Ovo je četrdeseto okupljanje slikara u Paviljonu u Ečki, gde okruženi prirodom i mirom, stvaraju od 20. do 24. juna. Tokom boravka za umentike je organizovano putovanje brodom na izletište Carska bara. Ove godine učestvuje petoro umetnika, i to Dragan Vojvodić, Sanja Latinović, Nemanja Nikolić, Nina Todorovič i Marko Tubić. Selektor 40. Susreta akvarelista je Slavica Popov, viši kustos Savremene galerije Zrenjanin.

-Umetnička kolonija u Ečki osnovana je 1956. godine. U početku su se umetnici bavili različitim tehnikama, u skladu sa opredeljenjima da bi se vremenom održala dva saziva, saziv umetnika koji se bave klasičnim slikarstvom i saziv akvarelista i drugih vizuelnih medija, čime je omogućena transformacija akvarela u druge medije – objašnjava kustoskunja Slavica Popov.

Izložba radova, nastalih u Koloniji u Ečki, koji ostaju u zbirci Savremene galerije Zrenjanin, biće otvorena 16. septembra. Održavanje kolonije pomogli su Ministarstvo kulture i Grad Zrenjanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari