Sutra Bah i Teleman na Festivalu rane muzike u Novom Sadu 1

Na trećem koncertu Festivala rane muzike u Novom Sadu, u sredu 20. juna u Sinagogi, Muzička omladina Novog Sada i Vojvođansko udruženje za ranu muziku (VEMA) organizuju koncert „Bach i Telemann: Kantate i Koncerti“.

Nastupaju profesori austrijske i naše Barokne akademije sa sjajnim solistima: Kristijan Hilc – bariton iz Nemačke, Martino Noferi na baroknoj oboi iz Italije i Ilja Korol, barokna violina & viola iz Austrije.

Koncert počinje u 20 časova, a ulaznice koštaju 500 dinara i prodaju se dva sata pred početak koncerta u novosadskoj Sinagogi.

Festival rane muzike u Novom Sadu trajaće sve do 26. juna. Publika će zahvaljujući ovoj manifestaciji imati prilike da čuje autentične programe rane muzike na istorijskim instrumentima, kao i principe i tehnike muzičkog izvođenja u 17. i 18. veku, a sve to u interpretaciji uglednih solista i ansambala iz naše zemlje i iz inostranstva. Festival je plod saradnje između XIII Međunarodnog festivala rane muzike u Beogradu, Udruženja VEMA i Muzičke omladine Novog Sada.

Naredni koncert je u nedelju, 24. juna, takođe u Sinagogi kada će od 20 sati nastupiti Barokni orkestar Festivala rane muzike.

Program:

J.S. Bach: Sinfonia iz kantate br. 169

J.S. Bach: Kantata “Ich habe genug”, BWV 82

G.Ph. Telemann: Koncert za violu u G-duru, TWV 51:G9

G.Ph. Telemann: Kantata „Ach Herr, lehr uns bedenken wohl“, TWV 1:24

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari