Sutra počinje Novosadsko muzičko leto 1Foto: Promo

Koncertom jedinstvenog violiniste Lajka Feliksa danas u Sinagogi, sa početkom u 21 čas otvara se tradicionalna manifestacija „Novosadsko muzičko leto“ u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Lajko Feliks je svirao s velikim brojem različitih muzičara i ansambala. Ovaj put će se Novosađanima predstaviti u duhu s vrhunskim mađarskim gitaristom Atilom Šido. Feliks je nastupao u Tokiju, Berlinu, Bratislavi, Pragu, Budimpešti, Veneciji, Edinburgu, Londonu, Frankfurtu, Njujorku…

Nakon otvaranja, publiku očekuju još tri potpuno različita, ali podjednako vredna i atraktivna programa. Tako, dva dana nakon otvaranja, u četvrtak 16. avgusta nastupiće grupa Ođila, prepoznatljiva po izvođenju romske muzike po ugledu na tradiciju teatra „Romen“ iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova Cigani lete u nebo i Moja slatka umiljata zver.

Nedelja, 19. avgust je rezervisana za Kralja Čačka – slikara, pesnika i kantautora. Prvi album, Zemlja snova, objavio je 2016. godine, a krajem leta ove godine Kralj Čačka će objaviti svoj drugi studijski album pod nazivom Spusti svetlost na put. Novosadsko muzičko leto će u utorak, 21. avgusta zatvoriti Bisera Veletanlić, jedno od najvećih imena bivše jugoslovenske scene, kao I Vasil Hadžimanov Bend.

Svi programi će se održati u Sinagogi, sa početkom u 21 čas. Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama MONS-a (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge. Onlajn rezervacije i kupovina karata može se izvršiti I na sajtu muzickaomladina.org. Cena ulaznica za sve programe iznosi 700 dinara osim za koncert Bisere Veletanlić i Vasil Hažimanov benda, koja košta 1.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari