Svake subote od 3. do 24. septembra "Džez za dž" na Platou Milana Mladenovića 1Foto: Dom omladine

Svake subote od 3. do 24. septembra na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda biće organizovan ciklus besplatnih koncerata „Džez za dž“, saopštili su danas organizatori.

Taj ciklus koncerata pokrenut je 2013. godine sa ciljem da publici približi savremenu srpsku džez scenu, ali i da pruži podršku domaćim džez muzičarima.

Cilj ciklusa „Džez za dž“ je negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, naročito među mladima.

Deseti ciklus koncerata „Džez za DŽ“ otvoriće 4. septembra Kvartet Bojana Cvetkovića, jednog od angažovanijih pijanista novije džez generacije.

Bend okuplja izvrsne muzičare: Luka Ignjatović (saksofon), David Gegić (kontrabas), Nikola Banović (bubnjevi), a u junu ove godine objavili su svoj prvi autorski album „Joy“ (PGP-RTS), koji će ovom prilikom predstaviti publici.

Program 10. septembra posvećen je studenatima Katedre za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Subota, 17. septembar rezervisana je za nastup učenika džez odseka Muzičke škole Stanković.

U završnici jubilarnog koncertnog serijala „Džez za dž“, 24. septembra nastupiće saksofonista Filip Sokač sa svojim kvintetom, koji čine Lazar Šarenac (truba), Minja Mijušković (klavir), Milija Paunović (kontrabas) i Časlav Šehović (bubnjevi).

Program koji će svirati biće omaž hard-bap eri, pravcu džez muzike nastalom sredinom pedesetih godina 20. veka, koji se razvijao pod uticajem ritam i bluz, gospel i bluz muzike, posebno primetnim u sviranju saksofona i klavira.

U slučaju loših vremenskih uslova nastupi će biti u Domu omladine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari