Švarceneger otkrio akcione filmove koji su mu oblikovali karijeru 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Arnold Švarceneger je glumac čije je ime postalo sinonim za holivudske akcione blokbastere, a filmovi u kojima je glumio nastavljaju da utiču na akcione filmove širom sveta.

Švarceneger je nedavno otkrio koji su filmovi oblikovali njegovu karijeru, a osvrnuo se i na svoja tri omiljena akciona filma, piše Far Out Magazin, a prenosi Index.hr.

Glumac je listu započeo filmom Kum, reditelja Frensisa Forda Kopole, za koji je rekao da savršeno kombinuje akciju i priču. „Mislim, Kum je nesumnjivo jedan od najboljih filmova u žanru. A producent filma, Al Rudi, je jedan od mojih dobrih prijatelja. I ima najbolje priče sa seta Kuma. Zaista divne priče “, rekao je glumac.

Drugi film koji je završio na glumačkoj listi je vestern Zapadni svet (Westworld) iz 1973. godine u režiji Majkla Krajtona. „To nije baš poznat film, ali je ostavio ogroman utisak na mene. To je film koji me je zainteresovao da igram Terminatora. Jer Jul Briner igra robota koji ide loše, i to je veoma dobar film, sa dobrim scenarijom“, otkrio je Švarceneger.

Poslednji na listi je vestern Unforgiven iz 1992. godine. Ovaj revizionistički vestern osvojio je čak četiri Oskara, a Švarceneger je posebno pohvalio Klinta Istvuda.

„Idolizovao sam ga pre nego što sam došao u SAD. Voleo sam njegove vesterne i pomno pratio njegovu karijeru, a onda sam postao prijatelj sa njim i još uvek mu se divim“, rekao je glumac.

„On je neverovatno talentovan producent, reditelj, glumac, čak i muzika koju bira za svoje filmove je odlična – mislim, on je odličan u svemu. On je veoma ugledan momak. Razvio se u genija.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari