Sve o 51. Bitefu sutra u Danasu: Intervjui sa rediteljima 1

Izvođenjem antologijske predstave „Kvizula“ jedne od vodećih britanskih nezavisnih trupa „Fords Enterteinment“, večeras je počeo 51. Bitef festival koji se ove godine održava pod sloganom „Epic Trip“.

U okviru vikend izdanja Danasa za 23. i 24. septembar pripremili smo poseban dodatak posvećen ovom festivalu u kojem vam donosimo intervjue sa rediteljima predstava na Bitefu.

Dodatak o Bitefu između ostalog vam donosi reč umetničkog direktora Ivana Medenice pod nazivom “Katarza za 21. vek”.

U posebnom dodatku posvećenom ovom festivalu moći ćete i da pročitate intervju sa belgijskim pozorišnim umetnikom Janom Fabrom koji na Bitef dolazi sa predstavom “Olimp” koja traje 24 sata. U intervju pod nazivom “Cunami naešg sistema komunikacija” između ostalog Fabr otkriva zašto danas politička scena Evropa sve više podseća na grčku tragediju.

U intrevju za Danas dramski pisac Filip Vujošević, koji je na neki način preuzeo ulogu Anje Suše kaže: “Mnogo mislimo, ali se misao uvek ne vidi” .

U posebnom dodatku možete pročiati i intervju sa slovenačkim rediteljem Jernejem Lorencijem, umetnikom i piscem iranskim autorom Timom Ečelsom, Amirom Rezom Kuhestabijem i mladim berlinskim rediteljem Ersanom Mondatom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari