Svet folklora u Majdanpeku 1

Rudarski Majdanpek biće narednih dana u znaku muzike, pesme i igre, budući da svečanim defileom učesnika majdanpečkim ulicama večeras počinje Međunarodni festival folklora Orfeo VI.

Kao i prethodnih pet godina na pozornici u gradskom parku smenjivaće se folklorni ansambli iz zemlje i sveta, donoseći svojim nastupima duh tradicije zemalja iz kojih dolaze. Majdanpečki festival folklora je revijalnog karaktera i tokom četiri festivalske nastupaće folklorni ansambli iz Meksika, Hrvatske, Bugarske, Rumunije i Srbije.

– Orfeo je od prošle godine zvanično u kalendaru Nacionalne sekcije Srbije CIOFF-a (Međunarodni savet organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture) kao jedan od deset odabranih festivala folklora u Srbiji i ja verujem da će i ovogodišnji prikazati najvrednija dostignuća domaće i međunarodne folklorne scene. – kaže za Danas direktor festivala Ljubomir Brandušanović.

Idejni tvorci i organizatori Orfea imali su podršku lokalne samouprave kao pokrovitelja, a u organizaciji su učestvovali vredni volonteri iz KUD Majdanpek i brojni ljudi dobre volje koji pomažu održavanje ove manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari