Tago: Spoj perkusija, plesa i optimizma 1Foto: Staša Tomić

Koliko je neverbalna komunikacija važna i snažna pokazali su članovi perkusionističko-plesne grupe Tago koja je u okviru završnice festivala “Dana korejske kulture – Skokni do Koreje” održala koncert ili bolje reći performans.

Sedmorica mladih iz Koreje izvodila je različite ritmove od tradicionalnih do savremenih, sjedinjujući ih u uzbudljivim pokretima sa plesom a na momente i akrobatikom.

Osim pokreta oni su mimikom, gegom, neposrednošću ali i lepo naučenim rečima na srpskom uspeli da od prvog trenutka uvuku publiku u njihov svet ritmova, plesa, energije i optimizma i “nateraju” ih da tokom celog nastupa aktivno učestvuju kroz aplauze, ples ali i vriske pretežno mlađe ženske publike.

Raspon zvukova udaraljki kretao se od visokih tonova, preko jakih, dubokih zvukova, da bi u pojedinim momentima udarali čak i po žicama.Nesvakidašnji i veoma energičan nastup trajao je gotovo sat i po vremena i završen je stojećim ovacijama oduševljene publike, a druženje Tagoa sa Beograđanima nastavilo se i posle koncerta u holu.

Počasni gosti na koncertu bili su članovi organizacija Smart kolektiv i Lice ulice.

Program prvih “Dana korejske kulture – Skokni do Koreje” u organizaciji ambasade ove prijateljske zemlje odvijao se od 20. maja na više lokacija i obuhvatio je koncerte, izložbe, modne i kulinarske događaje, predavanja o jeziku i kulturi, politički seminar i prezentaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari