Tamara Vučković Manojlović izabrana za člana borda Unije teatara Evrope 1Foto: PR/Svetlana Paroški

U radu Skupštine učestvovalo preko dvadeset direktora i predstavnika pozorišta iz Francuske, Rumunije, Luksemburga, Portugalije, Poljske, Španije, Italije, Mađarske, Bugarske, Grčke, Češke…

Posle tri godine u kojima su sastanci zbog pandemije organizovani onlajn, Generalna skupština Unije teatara Evrope (UTE) održana je uživo, 18. i 19. juna u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP).

U radu Skupštine učestvovalo je preko dvadeset direktora i predstavnika pozorišta, članica UTE, iz Francuske, Rumunije, Luksemburga, Portugalije, Poljske, Španije, Italije, Mađarske, Bugarske, Grčke, Češke…

Direktorka JDP, Tamara Vučković Manojlović, izabrana je za člana borda UTE, a jedna od glavnih tema bila je međunarodna saradnja i projekat „Katastrofa“.

U ovom značajnom projektu JDP učestvuje u koprodukciji sa Nacionalnim teatrom iz Barselone, i „Finistera festivalom“ koji će se održati u Portu, u februaru 2023. godine, a učesnici ovog uglednog festivalu biće sva pozorišta koja su članovi Unije.

JDP je članica mreže najznačajnijih pozorišnih kuća Evrope od 2006. godine, i jedino je pozorište iz regiona u ovoj organizaciji.

Generalne skupštine UTE se održavaju dva puta godišnje, a sledeća je zakazana na jesen u Krakovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari