Tarantino o Harviju Vajnstajnu s kojim je snimio devet filmova: „Nikad nisam čuo priče koje su se kasnije pojavile“ 1Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Kventin Tarantino snimio je devet filmova sa Harvijem Vajnstajnom. Osvrćući se unazad, tvrdi da nije dobio potpunu sliku svojih grešaka.

Na turneji na kojoj promoviše svoju novu knjigu, Cinema Speculation, Tarantino je rekao Krisu Volasu iz HBO-a da je čuo priče, ali ne sve, prenosi Deadline.

„Nikada nisam čuo priče koje su se kasnije pojavile“, rekao je Tarantino Volasu. „Čuo sam iste priče koje su svi čuli. Ono što bih voleo da sam uradio je da sam razgovarao sa Harvijem o tome, da sam mu rekao:
„Harvi, ne možeš to da radiš.“

“Da vam kažem istinu, pripisao sam to verziji “Medmen” gde šef juri sekretaricu oko stola. Ne kažem da je to u redu. Tako sam to čuo … u toj kategoriji. Nikada nije bilo reči o silovanju ili nečem sličnom.
Razlog zašto nisam nešto rekao Vajnštajnu je taj što je to zaista težak razgovor”, priznao je Tarantino.
„Osećao sam da je to patetično, da je to što radi patetično i nisam želeo da se bavim njegovom patetičnošću.“

Tarantino je rekao da nije bio svestan koliko je ozbiljno Vajnštajnovo nedolično ponašanje.

„Nisam mislio da je to: “Ok, uradi ovo za mene ili nećeš dobiti ovaj film.’ Nikada nisam čuo da je bilo koja glumica rekla tako nešto“, dodao je Tarantino.

„Bilo je samo: “Nemoj da ulaziš u limuzinu s njim.‘ Bilo je lako podeliti to u neku ruku. U svakom slučaju, osećam se loše zbog… onoga zbog čega se osećam loše  a osećam se tako što nisam razgovarao sa njim o tome” , zaključio je Tarantino

Vajnstinu se sada sudi u Los Anđelesu zbog navodnog seksualnog napada na četiri žene.

On već služi 23-godišnju kaznu zbog optužbi za silovanje i seksualno zlostavljanje u Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari