Teofil Pančić dobitnik nagrade za "Satiričnu hrabrost" 1Foto: FoNet Zoran Mrdja

Teofil Pančić, kolumnista nedeljnika „Vreme“, ovogodišnji je dobitnik priznanja za „Satiričnu hrabrost“ koju mu dodeljuje Beogradski aforističarski krug za kritičke i analitičke tekstove u kojima znalački, hrabro, dosledno i etički piše o događajima i ličnostima koji presudno utiču na zbivanja u Srbiji.

Priznanje će Pančiću biti uručeno na Međunarodnom festivalu humora i satire „Satira festu“ koji će 22. oktobra (od 19.30) biti održan na Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

Na 17. izdanju Festivala, koji je posvećen osamdesetoj godišnjici rođenja satiričara Rada Jovanovića, nagradu za satirične karikature „Nikola Otaš“ Udruženja karikaturista Srbije i BAK-a dobiće karikaturista „Danasa“ Predrag Koraksić Koraks. Priznanje za ukupan doprinos srpskoj satiri pripalo je Zoranu Stanojeviću (1942), književniku, novinaru Radio Beograda i prevodiocu.

Dobitnik nagrade „Zlatni krug“ za afirmaciju i popularizaciju satire je bugarski aforističar i prevodilac Valentin Dimitrov iz Varne.

Jeleni Kujundžić iz Majura kod Šapca pripala je nagrada „Rastko Zakić“ za pesmu „Znam ja nas“, dok je, po oceni žirija, najbolju priču pod naslovom „Kišobran“ napisao Željko Žele Jovanović iz Kragujevca. Autoru najboljeg izgovorenog aforizma pripašće tradicionalno priznanje „Vuk Gligorijević“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari