"Terra" u Kikindi do 31. jula 1Foto: Wikipedia

Simpozijum koji se već više od tri decenije održava u Galeriji „Terra“ u Kikindi je jedinstven kulturni događaj ove vrste, ne samo u našoj zemlji, nego i u svetu, pri čemu postaje sve važniji primer dobre prakse, rekla je nedavno pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević otvarajući 37. Međunarodni simpozijum skulptura u terakoti „Terra“, saopštio je ovaj pokrajinski sekretarijat.

Posebno što je u kontinuitetu od 1982. godine, kako je istakla Miloševićeva, uspeo da sačuva svoj primarni pravac rada, kao dominantan uz mnoge izazove i stremljenja, a da se istovremeno izgrađivao i unapređivao, istakla je sekretarka Milošević te da će Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat u tome biti siguran partner.

Međunarodni simpozijum skulpture u terakoti „Terra“ održava se svake godine od 1. do 31. jula u Kikindi, u prostoru nekadašnje fabrike crepa – objektu industrijske arhitekture izgrađenom 1895. godine. Dosad je učestvovalo više od 200 vajara iz skoro celog sveta, a u fundusu simpozijuma nalazi se više od 1.000 skulptura. Određen broj skulptura izložen je u prostoru oko bivše fabrike crepa u kojoj se održava simpozijum, u parkovima IGM „Toza Marković“, u zgradi SO Kikinda i na gradskom trgu, saopštio je Pokrajinski sekretarijat, a prenosi Pokrajinska vlada na svom sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari