"Tesla, svetlopis u vremenu" na pozornici "Teatrijuma" 1Foto: Pozorište Teatrijum

Predstava „Tesla, svetlopis u vremenu“ , Miroslava Benke, biće  izvedena  14 i 15. jula od 21 sat na letnjoj sceni pozorišta Teatrarijum u  atrijumu Kapetan-Mišinog zdanja  povodom 80 godina od kada nas je napustio veliki naučnik.

Prethodne godine ova predstava je  premijerno izvedena na pozornici Teatrijuma u atrijumu Kapeta-Mišinog zdanja a tokom ove godine, gostovala je na Viminacium festu u Požarevcu , a glumica Vesna Stanković dobila je nagradu publike za glumicu večeri.

U predstavi „Tesla, svetlopis u vremenu“ koja se bavi životom i delom Nikole Tesle, ideja je ponovno preispitivanje njegovog lika i dela, kao i vremena i okolnosti u kojima je stvarao i čime nas je sve zadužio.

Radnja predstave se dešava u rodnoj Lici, u kući genijalnog pronalazača i naučnika Nikole Tesle, u Njujorku, na Longajlendu i u Teslinim snovima, a sama predstava je prikazana ahronološki – različita razdoblja i doba njegovog života se logički prepliću u skladu sa povezanošću ideja.

Režiju potpisuje Miroslav Benka, a bogatu glumačku trupu, između ostalih, čine i Dragoslav Ilić, Milan Nikitović i Marko Jakšić, koji tumače Teslu u različitim životnim dobima, Vesna Stanković kao Teslina majka, Nenad Maričić, Nenad ćirić, Lepomir Ivković, i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari