Titula EPK obavezujuća 1

Devet ansambala sa svetske i domaće scene predstaviće se novosadskoj publici u Srpskom narodnom pozorištu na 17. Novosadskom džez festivalu.

Uvodni događaji počinju u četvrtak, 3. novembra, i podrazumevaju koncertne promocije Festivala, izložbe, radionice i promociju knjige. Glavni koncertni program trajaće tri dana, od 10. do 12. novembra, sa početkom u 20 časova u Srpskom narodnom pozorištu, gde će novosadska džez publika imati priliku da čuje izuzetne izvođače, ali i mlade džez bendove.
Izvršna producentkinja Novosadskog džez festivala Vesna Kaćanski najavila je ovogodišnje programe i predstavila festival.

– Ništa više nije isto, Novi Sad je postao Evropska prestonica kulture za 2021. godinu, i to je sada jako obavezujuće za sve nas. Ovaj festival, iako novosadski, u stvari je od svog drugog izdanja bio internacionalni, a sada svake godine težimo da bude sve bolji u odnosu na one uslove koje pobeđujemo sami, i koje imamo od strane naših finansijera. Što se tiče ovogodišnjeg programa, imamo nekoliko umetnika is SAD, Evrope, regiona Srbije i Novog Sada, izjavila je Kaćanski.
Uvodni program počinje u četvrtak koncertom novosadskog benda Kvantno polje, a zatim će u periodu od šest dana do početka festivala biti održana još dva koncerta, promocija knjige „Dan kada je nestao Miles Evans” autora Alempijević Milena, izložba „Novosadski graditelji gitara”, kao i zasebne i grupne radionice za decu u saradnji sa Centrom za socijalni rad, OMŠ „Josip Slavenski” i ŠOSO „Dr Milan Petrović”.

Organizatori 17. Džez festivala najavili su da osim uvodnog i glavnog koncertnog programa, ovogodišnja manifestacija imaće i niz pratećih programa i radionica koje će trajati tokom održavanja festivala, kao i nezaobilazne džem sešne. U glavnom programu nastupiće Vasil Hadžimanov band sa Julien Lourau, veliko ime džez scene pevačica Susana Sawoff; Novosađanka Milena Jančurić sa svojim prijateljima Gustavo D’amico iz Brazila i Ehud Ettun iz Izraela u bendu pod nazivom Milena Jančurić group; i mnogi drugi. Zainteresovani sugrađani ulaznice za 17. Novosadski Džez festival mogu kupiti od 3. novembra po ceni od 800 dinara, dok je komplet 2.000 dinara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari