Tom HenksFoto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

 

Nema dileme da će Tom Henks ostati zapamćen kao jedan od najvećih glumaca svih vremena. On je igrao u nizu remek-dela, od „Forseta Gampa“, preko „Filadelfije“, do „Spašavanja redova Rajana“. Osvojio je i dva Oskara, ali u podkastu „Reel Blend“ otkrio je kako smatra da se premalo govori o jednom njemu važnom filmu.

„Iz nekog razloga niko ne spominje ‘Put bez povratka’ (Road to Perdition), a to je bio neverovatno važan film za mene“, rekao je Henks, a preneo Index.

Reč je o gangsterskom filmu iz 2002. u kojem su glumili i Pol Njuman, Danijel Krejg i Džud Lou. „Put bez povratka“ je filmska priča o Majklu Salivanu i njegovom sinu, koji je igrom slučaja bio svedok ubistva.

„Konrad Hol je bio direktor fotografije, a u njemu imate mene, ali i dva tipa koji su se pokazali kao velikani u istoriji filma – Džuda Loua i Danijela Krejga. Kada gledate filmove iz 40-ih ili 50-ih, poput mene, uvek pomislite koliko vam je drago što su takvi filmovi preživeli zub vremena i koliko ste srećni jer ih možete iznova gledati. To bi mogao biti slučaj s ‘Putom bez povratka'“, dodao je.

Tom Henks je trenutno u centru pažnje

Henks je nedavno dominirao naslovnim stranama medija zbog velike rasprave o nepotizmu u filmskoj industriji, do koje je došlo nakon što je sinu Četu osigurao ulogu u jednom od svojih najnovijih filmova.

„Industrija cipela je porodični posao. Automobilska industrija je porodični posao. Mislim da su sva moja deca poput renesansnih umetnika. Oni su dobri u čemu god odluče da budu dobri. Ali da biste bili uspešni u onome što radite, morate imati veliku želju, morate imati podsticaj. Uspeh je kombinacija talenta, istrajnosti, podsticaja i nemale količine sreće“, zaključio je.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari